press@viamont.cz "> VIAMONT přepravil v Karlovarském kraji v letošním roce již více než 300 000 cestujících - Ekolist.cz

Viamont, a.s.: VIAMONT přepravil v Karlovarském kraji v letošním roce již více než 300 000 cestujících

1. června 2006 | Viamont, a.s.
Autor: press@viamont.cz, tel: 739 079 754
Společnost VIAMONT, jeden z vedoucích soukromých dopravců v České republice, přepravil za prvních pět měsíců letošního roku v Karlovarském kraji více než 300 000 cestujících. Na železniční trati Kraslice – Sokolov – Karlovy Vary cestuje měsíčně v průměru 55 000 cestujících. 89 % z nich by přitom podle posledního výzkumu spokojenosti cestujících uvítalo, kdyby vozidla RegioSprinter provozovaná společností VIAMONT přepravovala cestující na více tratích v Karlovarském kraji.

V posledním květnovém týdnu oslovili vyškolení tazatelé celkem 350 cestujících na trati Sokolov – Kraslice. „Anketa je pro nás cenným zdrojem informací o tom, jak jsou cestující na spojích provozovaných moderním vozidlem RegioSprinter spokojeni a co bychom mohli případně do budoucna změnit,“ uvedl František Kozel, ředitel divize Regionální dráhy společnosti VIAMONT.

Jedním z nejvýznamnějších zjištění výzkumu je fakt, že 51 % cestujících na trati Sokolov – Kraslice si vybírá záměrně takový spoj, který je provozován moderním vozem RegioSprinter společnosti VIAMONT. 90 % dotázaných by pak doporučilo jízdu vozidlem RegioSprinter ostatním cestujícím.

„Cestující na spojích společnosti VIAMONT nejvíce oceňují pohodlí nových vozů, čistotu interiéru, nízkopodlažní nástup, rychlost spojů, ale také nižší cenu, než nabízejí ostatní dopravci v regionu,“ doplnil Jaroslav Cempírek, vedoucí střediska Kraslice společnosti VIAMONT.

Dotazovaní by uvítali více spojů pro školáky a pracovníky cestující na ranní a noční směny, méně časté změny jízdních řádů a rozšíření dojezdové vzdálenosti vozidel RegioSprinter také do ostatních větších měst v Karlovarském regionu.

„Věříme, že působení soukromého dopravce, jako je VIAMONT, na železnicích Karlovarského kraje, je přínosem nejen pro cestující, ale také pro správu kraje. VIAMONT přinesl do kraje zlepšení dopravní obslužnosti, čisté a moderní vlaky i konkurenceschopné ceny,“ řekl František Kozel.

Informace o společnosti VIAMONT a.s.:
Společnost VIAMONT působí na trhu v České republice již od roku 1992. Od počátků, které souvisely především se stavební činností na železnici následovalo v roce 1994 zahájení nákladní drážní dopravy a v roce 1997 zahájení osobní drážní dopravy. V současné době se VIAMONT zabývá činnostmi souvisejícími se železničním stavitelstvím, železniční dopravou nákladní i osobní, provozováním dráhy na regionálních drahách, provozováním dráhy a drážní dopravy na vlečkách, údržbou vleček, kontrolní a dohlédací činností na drahách a vlečkách, stavební činností. Do vybavenosti společnosti patří zejména železniční soupravy pro přepravy uhlí, štěrku, jiných komodit, a také lokomotivní park včetně lokomotivních a vlakových čet.
press@viamont.cz, tel: 739 079 754