České dráhy: Vlaky SC Pendolino na trase Praha – Ostrava již plně provozovány soupravami rychlovlaků

2. února 2006 | České dráhy
Od zítřka s maximálním komfortem, povinnou rezervací a 20% slevou na tarif SuperCity platnou i v měsíci březnu.

Poslední dva spoje SC Pendolino (SC500 a SC502) jedoucí dnes ráno z Ostravy do Prahy byly namísto rychlovlaků pendolino operovány tzv. klasickou soupravou. Na všechny další spoje SC Pendolino již jsou nasazeny soupravy rychlovlaků pendolino; provozování spojů se tak vrací do normálu. České dráhy včera ve večerních hodinách protokolárně převzaly od výrobce Alstom další dvě soupravy s odstraněnými závadami, které byly právě dnes již nasazeny na spoje SC Pendolino do Ostravy.

Vlaky jedou zcela na čas podle platného jízdního řádu, stejně jako včerejší spoje provozované jednotkou pendolino.

Během dnešního dne převezmou České dráhy zbývající dvě soupravy, které od zítřka budou zajišťovat provoz dvou párů vlaků na trase Praha – Brno – Břeclav (tyto vlaky jsou provozovány jako spoje kategorie EC, IC, na které je souprava pendolino nasazována jako typ vozu).

Skončilo tak přechodné období, kdy České dráhy nemohly vinou společnosti Alstom poskytovat v plném rozsahu služby v rámci produktu SC Pendolino a spoje na trase Praha – Ostrava byly vedeny tzv. klasickými soupravami složenými z vozů pro vlaky EC a IC.

Od pátku 3. února povinná rezervace ve vlacích SC Pendolino, garance maximálního komfortu.

Již od zítřejšího dne budou s cílem zajistit maximální komfort pro cestující všechny vlaky SC Pendolino mezi Prahou a Ostravou provozovány opět jako vlaky s povinou rezervací místa. Cestující jsou o tom informováni ve stanicích a z dalších informačních zdrojů. Rezervaci místa buď obsahuje přímo cestovní doklad pro vlaky SuperCity (nyní s 20% slevou) nebo ji lze zakoupit samostatně v ceně 200 Kč k jakémukoli platnému cestovnímu dokladu Českých drah.

V průběhu celého měsíce února bude v platnosti zvláštní o 20 % snížený tarif SuperCity. České dráhy tímto chtějí poděkovat cestujícím za důvěru. Zároveň cestující, kteří si v průběhu měsíce února zakoupí jízdenku pro vlak SuperCity v předprodeji a svou cestu uskuteční až v průběhu března, budou také moci využít sníženého jízdného. Prodej dokladů podle sníženého tarifu SuperCity skončí poslední únorový den o půlnoci. Snížený tarif SuperCity se tak může stát motivací pro uskutečnění výletu s dětmi například v průběhu jarních či pololetních prázdnin.

Snížené jízdné SuperCity obsahuje rezervaci místa a veškeré služby spojené se spoji SC Pendolino. Ve vlacích SC Pendolino platí současně i ostatní jízdní doklady Českých drah s tím, že cestující který použije pro svou cestu jinou jízdenku než podle tarifu SuperCity, si musí zakoupit rezervaci místa v ceně 200 Kč. Tu bude od pátku 3. února možné samostatně zakoupit i přes internetový prodej jízdenek pro vlaky SC Pendolino na tzv. eShopu Českých drah.