Lesoochranárské zoskupenie Vlk: Vlčí stánek v Brně

VLK- lesoochranárske sdruženie bude ve dnech 26.11. a 29.-30.11.2004 od 9.00 do 17.00 hodin poskytovat informace o svých aktivitách a kampaních. Informačně-benefiční stánek bude instalován na ulici Mečová v Brně.

Mezi nejaktuálnější kauzy, kterým se toto slovenské sdružení věnuje, je zajištění financí na pronájem pozemků v Suchej dolině. Tamějším dvěstě let starým jedlobukovým lesům hrozí vytěžení, ačkoliv se nachází v národní přírodní rezervaci. Veřejnost bude moci získat podrobné informace o této kauze a rovněž přímou možnost přispět finanční částkou na záchranu této lokality. Další kauzou, které se Vlk věnuje, je odstřel medvědů, který v současné době slovenské Ministerstvo životního prostředí povoluje.

“Víme, že nemůžeme zachránit všechny lesy Slovenska, ale budeme se snažit zachránit jeho nejdůležitější části. Rozumíme problematice lesů a hledáme řešení. Předem děkujeme všem, kteří v čase Vánoc a jiných svátků myslí na stromy, rostliny, zvířata a jiné lesní bytosti“ řekl zakladatel a náčelník Vlka ing. Juraj Lukáč.