Andrea Brožová "> Vratné skleněné litrovky Mattoni jdou do plošné distribuce - Ekolist.cz

Mattoni 1873, a,.s.: Vratné skleněné litrovky Mattoni jdou do plošné distribuce

25. dubna 2022 | Mattoni 1873, a,.s.
Autor: Andrea Brožová, tel: 721 150 737
Vratné skleněné lahve minerální vody Mattoni o objemu 1 litr, které značka představila v srpnu 2021, se v pilotním projektu osvědčily. Značná část spotřebitelů má o nákup minerální vody ve vratném skle zájem. Proto se nyní toto balení Mattoni dostává do širší prodejní sítě, aby bylo dostupné co nejpočetnějšímu okruhu spotřebitelů.

„Nabídli jsme skvělý výrobek. Lidé, kteří si jej již koupili, ho chtějí kupovat dále, a většina těch, co ještě nekoupili, si jej koupit chce. Pracujeme teď proto na uvedení Mattoni ve vratných skleněných lahvích do plošné distribuční sítě.“ říká Ondřej Postránský, ředitel strategického marketingu Mattoni 1873.

Už počáteční prodeje na vybraných prodejnách a následný průzkum* potvrdily předpoklady o přístupu spotřebitelů k minerálce v tomto balení. Mattoni ve vratném skle přímo zaregistrovala asi čtvrtina populace, většinou v reklamě nebo na internetu. Nejčastějším důvodem nákupu je, že se jedná o vratný obal. Většina z těch, kteří toto balení koupili, byla spokojena a deklaruje, že jej bude opět kupovat. Dělitelné přepravky jsou hodnoceny velmi pozitivně, a víc než polovina nakupujících vrátila lahve do jednoho týdne po nákupu. I velká část z těch, co zatím Mattoni ve vratném skle nekoupili, deklarují zájem ji koupit.

Vratné skleněné litrové láhve Mattoni se proto nyní postupně objevují
v dalších prodejních sítích (COOP, Hruška, Rohlík, Tesco, Billa, Ahold, Kaufland).

„Předpokládali jsme, že Mattoni v zálohovaném skle může být alternativou pro spotřebitele, kterým vadí, že PET lahve zatím zálohované nejsou. Dosavadní výsledky potvrzují naše odhady,“ doplňuje Ondřej Postránský.

Litrovou skleněnou lahví doplnila Mattoni své portfolio o další obal splňující principy cirkulární ekonomiky. Cirkulární přístup, tedy úsilí nevytvářet z obalů odpady, ale využívat je stále dokola, je pro Mattoni dlouhodobým cílem.

Společnost Mattoni1873 je v Česku jedním z hlavních průkopníků zálohování nejen skleněných lahví, ale také PET lahví a nápojových plechovek. Je zakladatelem iniciativy Zálohujme.cz a podílí se na zavádění zálohového systému na Slovensku.
Andrea Brožová, tel: 721 150 737