Paper LIfe "> Vychutnajte si letné divadelné komédie v Kúpeľoch Luhačovice - Ekolist.cz

Paper LIfe: Vychutnajte si letné divadelné komédie v Kúpeľoch Luhačovice

20. června 2014 | Paper LIfe
Autor: Paper LIfe
Kúpeľné divadlo v Luhačoviciach bude od 10. do 14. júna už druhý raz patriť ochotníckym divadelným súborom. Prehliadku Luhačovické divadelné stretnutie (LUHAČOVICKÁ DIVADELNÍ SEŠLOST), pripravila spoločnosť Kúpele Luhačovice (Lázně Luhačovice), a.s. , a podporilo ju Združenie kúpeľných miest ČR. Pri tohtoročnom 2. ročníku sa predstavia súbory z Čiech, Moravy a Slovenska. Spoločným zvoleným žánrom je komédia, ktorá je v kúpeľnom prostredí veľmi žiadaná a obľúbená. Informovala o tom kultúrna manažérka kúpeľov Milena Hrbáčová.

,,Novým prvkom tohto ročníka je rozšírenie programu o rozprávku pre deti, ktorá bude predchádzať trom večerným predstaveniam. Na "Princeznú so zlatou hviezdou na čele" sa môžu deti tešiť v utorok 10. 6. od 10 hod. V tomto klasickom rozprávkovom príbehu o láske princeznej Lady a princa Radovana a o zlobe kráľa Kazisveta sa predstaví viac ako tridsať hercov a tanečníkov v rozprávkových kostýmoch z divadla Tyjátr Otrokovice a tanečnej skupiny Anif,“ povedala M. Hrbáčová.

Vo štvrtok 12. 6. sa predstaví Divadelný súbor JK Tyl z Brodku u Přerova s bláznivou francúzskou komédiou "Blbec na večeru", ktorá je plná slovnej i situačnej komiky, gagov a prekvapujúcich rozuzlení, v ktorej platí, že kto inému jamu kope, sám do nej spadne.

V piatkový večer 13. 6. hostí určite osloví predstavenie slovenského Divadla Hlavina z Radošiny, ktoré privezie úsmevnú hru Stanislava Štiepku "Ako bolo", ktorá rozpráva o tom, ako ovplyvnili ľudské životy rôzne veľké historické udalosti minulého storočia, akými bol napríklad vznik Československej republiky, svetová vojna alebo nástup socializmu. Herci spoločne s divákmi budú spomínať a pritom sa aj usmievať.

V sobotu 14. 6. bude prehliadka ukončená konverzačnou crazy komédiou zo súčasnosti "Na drôte je klokan", ktorá so značnou nadsádzkou ukazuje takzvanú veľkú politiku a najmä všeobecne známy fakt, že aj za zásadnými rozhodnutiami môžu byť komické či nízke dôvody a že akákoľvek funkcia zďaleka ešte nie je zárukou múdrosti a rozumu. Komédiu uvidíme v podaní Divadelného spolku Jiří Poděbrady.

Bližšie informácie o projekte podá kultúrna manažérka Milena Hrbáčová, telefón: 00420 724 585 773, e - mail : kultura@lazneluhacovice.cz

K Luhačoviciam každoročne patrí aj kultúrne leto s hudobnými a divadelnými festivalmi, ktoré významne obohacujú spoločenské vyžitie a príjemne spestrujú kúpeľným hosťom pobyt. Od mája do septembra tu prebiehajú kolonádne koncerty rozmanitých kultúrnych žánrov od sláčikových komorných orchestrov, cez swing, dixieland, dychovú hudbu, folklór a spevácke súbory. Vrcholom „kolonádnej sezóny“ bude 19. júna prestížny koncert 65 členného orchestra Hudby Hradnej stráže a Polície Českej republiky, ku ktorému patrí prehliadka motorizovanej jednotky a ukážka programu jednotky Hradnej Stráže.

Tradičný Festival Janáček a Luhačovice potrvá od 14. júla do 18. júla 2014, pripomína si už svoj 23. ročník a má v tomto roku na programe 5 koncertov. Bližšie informácie sú na www.lazneluhacovice.cz/janacek. Milovníkov hudby poteší aj dvojtýždňová AKADÉMIA VÁCLAVA HUDEČKA (28.7. - 8.8.2014).

Prehliadka komornej tvorby Divadelné Luhačovice má svoj 16. ročník v dňoch 18.- 23.8.2014. Dramaturgia ponúka výber najlepších, najzaujímavejších a ocenených komorných predstavení niekoľkých českých a slovenských divadelných scén. Pre otvorenie prehliadky bola vybratá hra ,,Druhá smrť Johanky z Arcu“ - strhujúci nadčasový príbeh s prvkami čierneho humoru. Bližšie informácie sú na www.divadelni-luhacovice.cz. Posledným festivalom je na sklonku leta Medzinárodný festival detských folklórnych súborov Piesňou a tancom, v dňoch 19. - 21.9.2014.

Samostatným kultúrnym podujatím bude 2.ročník obnovených Dní slovenskej kultúry v Luhačoviciach, ktorý sa bude konať od 2.do 6.septembra 2014. Zlatým klincom programu bude koncert svetovo známeho tenoristu Štefana Margitu. Viac informácií je na: www.lazneluhacovice.cz/dny-slovenske-kultury.php .