MŽP ČR: Výsledky projektu mapování výskytu denních motýlů budou prezentovány v pondělí 25. března

21. března 2002 | MŽP ČR
V pondělí 25. března 2002 od 13,00 hodin se koná v zasedací místnosti v přízemí budovy Ministerstva životního prostředí Vršovická 65, Praha 10 prezentace výsledků mapování výskytu motýlů v rámci Evropy. Dílo je výsledkem projektu “Mapování evropských denních motýlů – Mapping European Butterflies – MEB pod patronací NABU (Naturschutzbund Deutschland e.V. – Německý svaz na ochranu přírody) německou společností pro ochranu motýlů (GsfS).

Výsledky jsou souhrnně uveřejněny v publikaci s názvem Atlas rozšíření denních motýlů v Evropě, který se tak stává prvním uceleným dílem, jež vychází z aktuálních vědecky zpracovaných údajů jednotlivých evropských zemí. Další využití těchto podkladů se předpokládá v návaznosti na vyhlašování území a ochrany druhů v rámci soustavy NATURA 2000 a při zpracovávání vyhlášek i legislativních norem v jednotlivých evropských zemích k ochraně nejohroženějších druhů.

Prezentaci bude přítomen náměstek ministra a ředitel sekce ochrany přírody a krajiny Ing. Josef Běle,CSc., dále garant tohoto projektu i editor atlasu lepidopterolog Dr. Otakar Kudrna, zmocněnec ministra pro soustavu NATURA 2000 Ing. Alois Pavlíčko a další odborníci.