Skautská energie: Výsledky výběrového řízení na dodavatele Skautské energie 2019-2020 (+2018 pro nová OM)

3. září 2018 | Skautská energie
Autor: Barbora Trojak
V trojkolovém výběrovém řízení jsme soutěžili dodavatele zvlášť na elektřinu a zvlášť na zemní plyn.

Zemní plyn

Nejlepší nabídku na dodávky zemního plynu a novým dodavatelem pro následující období se stává společnost Armex Energy. Od 1.1.2019 k němu budou přepojeni všichni stávající zákazníci. Odběrná místa nových zákazníků s plánovaným připojením od 1.11.2018 budou již připojována také k novému dodavateli. Ceny jsou uvedeny bez DPH a dodavatel i nadále z každé spotřebované MWh přispívá organizaci Junák – český skaut 25 Kč.

Armex – zemní plyn 640 Kč/MWh. U společnosti Armex Energy se neplatí žádný paušální měsíční poplatek (tj. +0 Kč paušál/měsíc)

Pro srovnání, největší dodavatel zemního plynu Innogy (dříve RWE) nabízí cenu 1089 Kč/Mwh + 7 Kč paušál/měsíc (plus DPH) – viz https://www.innogy.cz/files/ceniky. Toto je ceník Innogy od 1.2.2018, předpokládáme tedy další zdražení u Innogy pro následující roky. Výhodnost nabídky Skautské energie tak časem ještě posílí. Cena plynu vysoutěžená Skautskou energií je tedy velmi dobrá. Všichni zákazníci obdrží elektronicky nové smlouvy se závazkem do konce roku 2020. Pokud někdo nemá zájem o další setrvání v projektu Skautská energie, je třeba co nejdříve podat odvolání plné moci a zajistit si vlastní řešení od 1.1.2019.

Elektřina

Nejlepší nabídku na dodávky elektřiny a novým dodavatelem pro následující období se stává společnost eYello CZ (Yello Energy). Od 1.1.2019 k němu budou přepojení všichni stávající zákazníci. Odběrná místa nových zákazníků s plánovaným připojením od 1.11.2018 budou již připojována také k novému dodavateli. Ceny jsou uvedeny bez DPH a dodavatel i nadále z každé spotřebované MWh přispívá organizaci Junák – český skaut 25 Kč.

Pro srovnání, největší dodavatel elektřiny ČEZ nabízí základní tarif pro domácnosti D01, D02 za 1280 Kč/MWh plus 69 Kč paušál/měsíc (plus DPH) – viz https://www.cez.cz/edee/content/file/ceniky. Toto je ceník ČEZ od 1.6.2018, předpokládáme tedy další zdražení u ČEZ pro následující roky a tím ještě stoupne výhodnost naší nabídky.

Vzhledem k nabídkám ve výběrovém řízení bylo pro většinu zákazníků Skautské energie výhodné nastavit u elektřiny nově model cen se zahrnutím fixního měsíčního poplatku. Všichni zákazníci obdrží elektronicky nové smlouvy se závazkem do konce roku 2020. Pokud někdo nemá zájem o další setrvání v projektu Skautská energie, je třeba co nejdříve podat výpověď plné moci a zajistit si vlastní řešení od 1.1.2019.
Skautská energie je stále nejlepší možnou volbou

I přes zdražení, ke kterému nutí vývoj na trhu, je „Cenová nabídka i podmínky vynikající, asi by se nenašel jiný podobný produkt. Je to dobrá možnost, jak alespoň částečně překlenout období drahých energií“. Takto hodnotí letošní změny projektu odborný nezávislý server TZB-INFO v nedávno publikovaném redakčním článku (https://www.skautskaenergie.cz/novinky/proc-projekt-skautske-energie-laka-zakazniky/). Máme radost.
Barbora Trojak tisknout poslat

Setkání s přírodou

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.