Štěpánka Friedrichová "> Výstava Za zavřenými dveřmi - Ekolist.cz

Dům dětí a mládeže hl. m. Prahy: Výstava Za zavřenými dveřmi

V týdnu od 9. do 15. října připravila Stanice přírodovědců DDM hl. m. Prahy výstavu Za zavřenými dveřmi, na které budete moci každý den mezi 9. a 18. hodinou spatřit zvířata, rostliny a přírodniny, které nejsou běžně při návštěvě Stanice přírodovědců k vidění.

Na výstavě se seznámíte kromě plazů také s různými zajímavými rostlinami či s ukázkou minerálů a zkamenělin. Zvířata budou tradičně představována v biotopových nádržích. Těšit se můžete na scinka šalamounského, varana ostnoocasého, želvu Cuora Mouhotii. Nebudou chybět ani pralesničky, rosničky, užovky, gekoni, drobní hlodavci a další.
Na výstavě budou předváděny také kaudiciformní rostliny se zvláštními zásobními orgány (kaudexy a pachykauly), nebo expozice ze sbírek geologického kroužku (ametyst, záhněda, obsidián…, zkamenělé dřevo, trilobiti apod.). Na stěnách výstavního sálu najdete fotografie ze zákulisí Stanice přírodovědců.

V sobotu 14. 10. bude na výstavě naším hostem ČESON – Česká společnost pro ochranu netopýrů, která předvede ukázky ochočených handicapovaných netopýrů. Pro děti bude připravena tvořivá dílnička „Netopýrci z ponožek“.
O víkendu můžete navštívit i učebnu chovatelství, kterou pro vás otevřeme mezi 10–17 hodinou, v neděli také sbírky geologického kroužku.
Vstupné: děti, studenti, senioři 20 Kč, dospělí 40 Kč, děti do 1 m vstup zdarma
Vstupenka platí také do stálé expozice skleníků a tropického terária.

Adresa: Drtinova 1a, Praha 5 (nejbližší zastávky MHD: Anděl, Arbesovo nám., Kobrova)
Kontakt: Jana Bendová, tel.: 222 333 861, bendova@ddmpraha.cz, www.priroda.ddmpraha.cz

Dům dětí a mládeže hl. m. Prahy je největší volnočasové zařízení v České republice s tradicí od roku 1950. Pro všechny věkové kategorie nabízí přes 500 kroužků, ateliérů, kurzů a oddílů. Zaměřením pravidelných činností uspokojí i ty nejnáročnější. Poskytuje také vzdělávání pro předškoláky prostřednictvím center pro předškolní děti. Další jeho činností je pořádání prázdninových pobytových akcí a příměstských táborů, akcí pro širokou veřejnost, soutěží, mezinárodních a vzdělávacích aktivit. V neposlední řadě provozuje DDM hl. m. Prahy vlastní ubytovací zařízení na celkově osmi místech
v Čechách.