zuzana kučová "> Využitie termických slnečných kolektorov na hausbóte - Ekolist.cz

Thermosolar, s.r.o., Žiar nad Hronom: Využitie termických slnečných kolektorov na hausbóte

4. června 2024 | Thermosolar, s.r.o., Žiar nad Hronom
Autor: zuzana kučová, tel: 0918795918
,,Aj takého riešenie je dôkazom, že technológia môže byť úspešne aplikovaná aj v netradičných podmienkach. Pre majiteľov hausbótov, ktorí hľadajú efektívne a udržateľné riešenia, sú termické slnečné kolektory výhodnou a atraktívnou možnosťou. THERMO|SOLAR zrealizoval svoj prvý takýto projekt so slnečnými termickými kolektormi TS330 na pomocnej roznášacej konštrukcii. K tomu dodal aj 300 l zásobník. Tento projekt predstavuje významný krok v aplikácii tejto technológie v mobilných a autonómnych obydliach. Spoločnosť ukazuje, že termické kolektory môžu byť úspešne integrované aj do netradičných foriem bývania, čím sa otvárajú nové možnosti pre energetickú sebestačnosť a udržateľnosť,“ vyzdvihol Š.Uškert.

Dodal, že Jarovské rameno je na slovenskom toku Dunaja, od Devína po Gabčíkovo, najkrajším miestom v spojení s prírodou na oddych a relax. Zátoka je známa najmä vďaka hausbótom a krásnej okolitej prírode.

Čo je Hausboat?

Hausbót je plávajúca obytná stavba, druh lodi, ktorá je určená predovšetkým k bývaniu, väčšinou dlhodobo na jednom mieste. Hausbóty predstavujú jedinečný spôsob bývania, ktorý kombinuje mobilitu s komfortom tradičného bývania. Jednou z najdôležitejších výziev pri živote na hausbóte je zabezpečenie efektívneho a udržateľného zdroja energie.

Výhody použitia slnečných kolektorov na hausboate

Energetická nezávislosť: Hausbóty často operujú mimo tradičných energetických sietí. Termické slnečné kolektory umožňujú výrobu tepla.

Ekologická udržateľnosť: Využitím obnoviteľnej slnečnej energie prispievajú k znižovaniu emisií skleníkových plynov a minimalizujú ekologickú stopu.

Nízke prevádzkové náklady: Po počiatočnej investícii do inštalácie sú náklady na prevádzku a údržbu termických slnečných kolektorov minimálne.

Umiestnenie kolektorov

Najdôležitejším aspektom inštalácie je správne umiestnenie kolektorov tak, aby mali maximálny prístup k slnečnému žiareniu. Na hausboate je ideálnym miestom strecha alebo iná plocha, ktorá nie je tienená.

Ukotvenie a stabilita

Hausboat sa neustále pohybuje, takže je dôležité, aby boli kolektory bezpečne ukotvené a stabilizované proti vibráciám a pohybom vody.

Inštalácia termických slnečných kolektorov na hausboate prináša mnoho výhod, vrátane zvýšenej energetickej nezávislosti a ekologickej udržateľnosti. Napriek počiatočným investíciám a technickým výzvam spojeným s inštaláciou ponúka táto technológia dlhodobé úspory a pozitívny vplyv na životné prostredie.

Kto a čo je THERMO|SOLAR

Spoločnosť THERMO|SOLAR Žiar je renomovaným výrobcom solárnych technológií s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti vývoja a výroby termických slnečných kolektorov. Firma je známa svojím inovatívnym prístupom a kvalitou svojich produktov, ktoré sú navrhnuté tak, aby spĺňali najvyššie štandardy efektívnosti a udržateľnosti. Spoločnosť sa zameriava na poskytovanie riešení, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu a pomáhajú znižovať závislosť na fosílnych palivách.

Ďalšie informácie sú na www.thermosolar.sk  alebo na tel.: +421-45-601 6080
zuzana kučová, tel: 0918795918