Strana zelených Zlínský kraj: Zelení a Piráti jdou ve volbách společně otevírat kraj. Povede je Berg

Otevřený kraj (OK) – tak zní název volební koalice Strany zelených a Pirátů, pod kterým obě strany společně kandidují do podzimních krajských voleb. V čele kandidátky bude stát vsetínský zastupitel a internetový podnikatel Michal Berg (SZ). “Vzájemná spolupráce se oběma stranám osvědčila na řadě míst v kraji. Je proto logické, že jsme našli společnou řeč i v krajských otázkách a společně tak dokážeme nabídnout voličům to nejlepší z osobností i programů obou stran,” okomentoval koaliční spolupráci Michal Berg.

Programově chce koalice upozorňovat na zásadní problémy životního prostředí, mezi které patří narůstající sucho a nedostatek vody. Chce zároveň klást důraz na transparentnější fungování krajského úřadu. Ten v minulém roce obdržel anticenu za nejméně otevřenou instituci směrem k občanům. “Naší prioritou bude nastavit standardy komunikace s veřejností směrem k co největší otevřenosti. Nebývalá arogance úředníků i politiků “jedenadvacítky” musí skončit,” uvedl předseda Pirátů ve Zlínském kraji Petr Tkadlec.

Dalšími programovými prioritami koalice bude přilákání většího množství lidí k veřejné dopravě a zavedení integrovaného dopravního systému nebo podpora lokálních a drobných zemědělců, například prostřednictvím zavádění lokálních potravin do školních jídelen. “Budeme rovněž důrazně vystupovat proti všem populistům nabízejících laciné a jednoduché recepty na složité problémy a rozdmýchávačům nenávistných nálad ve společnosti,” zdůraznil Michal Berg.