ČSSD: Železniční spojení Praha-Drážďany brzy spojí vysokorychlostní trať

7. listopadu 2018 | ČSSD
Německé spolkové ministerstvo dopravy včera zveřejnilo projekty, které plánuje do roku 2030 přednostně financovat jako tzv. projekty naléhavé potřeby.

"Mám radost, že se do výběru prioritních projektů dostaly i dva projekty, které přímo souvisí s Českou republikou. Železniční spojení Drážďany-Praha i spojení Mnichova přes Furth im Wald k české hranici jsem dlouhodobě podporovala i na půdě Evropského parlamentu. V roce 2014 jsme začali organizovat ve spolupráci s vedením Českých drah a Správy železniční dopravní cesty setkání zástupců české i německé strany a koordinovat snahy urychlit přípravu spojení Prahy s Mnichovem právě na úrovni spolkové vlády, což se nyní podařilo," přivítala krok Německa poslankyně Evropského parlamentu Olga Sehnalová.

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.