Deti Zeme Beroun "> Zítra je také na Berounsku Den bez aut - Ekolist.cz

Děti Země: Zítra je také na Berounsku Den bez aut

19. září 2002 | Děti Země
Autor: Deti Zeme Beroun
Také na Berounsku je u příležitosti Dne bez aut připravena celá řada akcí. Od pondělka upozorňuje na plánovaný Den bez aut modro žlutý transparent zavěšený vedle budovy radnice na Husově náměstí v Berouně. Letošní Den bez aut podpořila firma PROBO TRANS Králův Dvůr, která je poskytovatelem Městské hromadné dopravy v Berouně a okolí. Proto po celý den 20. září bude městská hromadná doprava zdarma.

Kromě dopravy po Berouně se budou moci občané zdarma dostat i do přilehlých obcí a měst, např. Králova Dvora, Hýskova, Nižboru a Zdejciny. Tento rok také poprvé proběhne v Berouně cyklojízda od 16:00 hodin z Husova náměstí v Berouně k náměstí Míru v Králově Dvoře a zpět. Účastníci si s sebou mohou vzít nejen kolo, ale i jakýkoli ekologicky šetrný dopravní prostředek. Cílem akce je upozornit na potřebu zřízení cyklostezky mezi Berounem a Královým dvorem.

Děti Země darují všem zastupitelům a příslušným uředníkům obou měst novou publikaci Ministerstva životního prostředí ČR s názvem Cyklistika pro města. Tuto publikaci si budou moci občané zdarma objednat v Ekologickém informačním centru na Husově náměstí.

Jako každoročně, tak i letos byla připravena soutěž pro děti. A proto jsme vyzvali všechny děti mateřských a základních škol k účasti ve výtvarné soutěži na téma "Budoucnost patří šetrné dopravě". Vítězové získají pěkné výhry v podobě cyklistických doplňků, které věnovaly firmy BALEK sport a Kola ŠÍRER. Výstava bude od pondělí 23. září umístěna ve Střední pedagogické škole v Berouně.