https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/aligatorovi-z-americke-zoo-nasli-v-zaludku-70-minci-musel-na-operaci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aligátorovi z americké zoo našli v žaludku 70 mincí, musel na operaci

1.4.2024 00:05 | Omaha (USA) (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto | Ian Britton / Freefoto.com
Pracovníci zoologické zahrady v americkém státě Nebraska vybrali v únoru ze žaludku jednoho z tamních aligátorů 70 mincí. Do výběhu je naházeli návštěvníci a personál je pak objevil v těle plaza při rutinní kontrole. Na případ upozornila BBC.
 

Zoo ve městě Omaha oznámila, že mince našla v těle svého "ikonického obyvatele". Takto nazvala 36letého aligátora jménem Thibodeaux, který má v důsledku vzácné poruchy bílou kůži a modré oči. Drobné zahozené návštěvníky zřejmě spořádal mezi jednotlivými úklidy výběhu.

Pracovníci zoo je pak našli, když všech deset místních aligátorů absolvovalo pravidelnou prohlídku, která v případě Thibodeauxe odhalila "cizí kovové předměty v žaludku". Veterináři zvíře uspali a zavedli mu do těla plastovou trubici, kterou dopravili do žaludku kameru a další nástroje. Mince odstranili a aligátor už se od té doby vrátil do svého příbytku.

Veterinářka Christina Ploogová, která operaci vedla, veřejnosti vzkázala, že mince jsou pro zvířata nebezpečné, neboť mohou obsahovat škodlivé chemikálie. Zoo návštěvníky vyzvala, aby je do vodních nádrží neházeli.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

SV

Slavomil Vinkler

1.4.2024 05:51
Známá zábava škodíků, házet krokodýlovi do otevřené tlamy mince. Pokud jsou měděné, tak ho mohou i otrávit, zabít.
Odpovědět
TS

Tonda Selektoda

2.4.2024 12:30
Je jestli ten aligátor nesežal nějakého bankéře?
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist