https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/azurove-pobrezi-znecistilo-palivo-unikle-pri-srazce-lodi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Azurové pobřeží znečistilo palivo uniklé při srážce lodí Video

17.10.2018 00:29 (ČTK)
Deset dní po srážce kyperské kontejnerové lodi a tuniského trajektu ve Středozemním moři nedaleko Korsiky znečistilo jihofrancouzské pobřeží uniklé palivo.
Deset dní po srážce kyperské kontejnerové lodi a tuniského trajektu ve Středozemním moři nedaleko Korsiky znečistilo jihofrancouzské pobřeží uniklé palivo.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Deset dní po srážce kyperské kontejnerové lodi a tuniského trajektu ve Středozemním moři nedaleko Korsiky znečistilo jihofrancouzské pobřeží uniklé palivo. Olejovitou látku moře vyplavilo na pláže u turistických letovisek Saint-Tropez, Sainte-Maxime a Ramatuelle, informovala včera agentura AFP.
 

Prefektura postiženého departementu Var vyzvala obyvatele, aby se paliva smíchaného s mořskými rostlinami nedotýkali a nepokoušeli se mazlavou hmotu sami odstranit. O jejím výskytu mají jen informovat úřady, které včera vyhlásily stav ekologické nouze.

Znečištěná je také známá písečná pláž Pampelonne, kterou v 50. letech proslavil snímek Rogera Vadima A bůh stvořil ženu s Brigitte Bardotovou. Celkem je postiženo šestnáct kilometrů Azurového pobřeží.

Kyperská kontejnerová loď a tuniský trajekt se srazily mezi italským přístavem Janov a francouzským ostrovem Korsika v neděli 7. října. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, do moře ale uniklo podle odhadu až 600 krychlových metrů paliva. Většinu se jej podařilo francouzskému a italskému námořnictvu odčerpat. Příčina nehody, která se stala na relativně klidném moři a za dobré viditelnosti, zatím není známa.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist