https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/babis-cr-potrebuje-z-eu-penize-na-zadrzovani-vody-ci-dopravu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Babiš: ČR potřebuje z EU peníze na zadržování vody či dopravu

19.6.2019 00:11 | PRAHA (ČTK)
Na včerejším setkání se středočeskými starosty v Praze premiér Andrej Babiš (ANO) řekl, že evropské finance by měly směřovat na zadržování vody v krajině nebo dopravní infrastrukturu. / Ilustrační foto
Na včerejším setkání se středočeskými starosty v Praze premiér Andrej Babiš (ANO) řekl, že evropské finance by měly směřovat na zadržování vody v krajině nebo dopravní infrastrukturu. / Ilustrační foto
Česká republika potřebuje z Evropské unie získávat peníze na investice, nikoliv na takzvané měkké projekty. Evropské finance by měly směřovat na zadržování vody v krajině nebo dopravní infrastrukturu. Na včerejším setkání se středočeskými starosty v Praze to řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Poukázal na to, že Česká republika bohatne, a dostává proto z EU méně peněz. O to je podle něj důležitější, aby čerpala finance, které skutečně potřebuje.
 

"Je dobré, aby Evropská komise pochopila, že my potřebujeme peníze hlavně na investice," uvedl Babiš. Přesvědčit ji chce pomocí investičního plánu, na němž se stále pracuje. Naopak podle Babiše nejsou potřeba peníze na různé semináře, workshopy a analýzy. Připomněl, že v posledním roce vláda na základě požadavků od obcí řešila hlavně navyšování kapacit v mateřských školách.

Podle Babiše jsou nyní také důležitá vyjednávání o tom, kdo bude předsedou Evropské komise. Premiér připomněl, že šéf komise určuje portfolio komisařů a může i odmítnout kandidáta, kterého jednotlivé země navrhují. Babiš předpokládá, že ČR navrhne dosavadní evropskou komisařku Věru Jourovou, a upozornil na to, že předseda komise s tímto výběrem nemusí souhlasit. Dodal, že nový předseda komise měl mít vstřícný postoj i k visegrádské čtyřce, která je podle Babiše jednotná a hraje významnou roli v Evropě i Evropské radě.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist