https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/babis-jednal-s-eurokomisarem-pro-zivotni-prostredi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Babiš jednal s eurokomisařem pro životní prostředí

8.11.2018 00:26 | PRAHA (ČTK)
Premiér Andrej Babiš (ANO) jednal s eurokomisařem pro životní prostředí, námořní záležitosti a rybolov Karmenuem Vellou. / Ilustrační foto
Premiér Andrej Babiš (ANO) jednal s eurokomisařem pro životní prostředí, námořní záležitosti a rybolov Karmenuem Vellou. / Ilustrační foto
Premiér Andrej Babiš (ANO) jednal s eurokomisařem pro životní prostředí, námořní záležitosti a rybolov Karmenuem Vellou. Mluvili například o ochraně ovzduší, aktuálních návrzích Evropské komise ohledně plastů, ale i problematice migrace. V tiskové zprávě o tom dnes informoval úřad vlády.
 

Vella je v ČR na dvoudenní návštěvě. Vedle jednání s Babišem má na programu i schůzku se zástupci Parlamentu a ministrem životního prostředí Richardem Brabcem (ANO). Dorazil především kvůli tzv. Clean Air Dialoque, který se v ČR koná 7. a 8. listopadu. Cílem dialogu je umožnit diskusi k problematice znečištění ovzduší a urychlení možných řešení v jednotlivých členských státech.

Český premiér podle úřadu vlády Vellu ujistil, že kvalita ovzduší patří mezi jednu z priorit české vlády. Seznámil jej také se stavem legislativy v oblasti ochrany ovzduší a s aktualizací strategie kvality ovzduší v podobě Národního plánu snižování emisí a plánů kvality ovzduší.

Babiš jednal s Vellou i o odpadech se zvláštním zřetelem k problematice plastů. "V té souvislosti předseda vlády přivítal návrhy komise a rozhodnutí Evropského parlamentu, který na konci října podpořil směrnici o omezení dopadu některých plastových výrobků na životní prostředí," uvedl úřad vlády.

Okrajovým tématem rozhovoru Babiše s maltským eurokomisařem byla také problematika migrace. Premiér Babiš zmínil nutnost ochrany vnějších hranic Evropské unie a efektivní návratové politiky, uvádí tisková zpráva.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist