https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brit-plaval-530-km-podel-anglie-chtel-upozornit-na-problemy-vod
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brit plaval 530 km podél Anglie, chtěl upozornit na problémy vod Video

30.8.2018 00:22 (ČTK)
Britský otužilec, právník a zapálený ekolog Lewis Pugh včera odpoledne úspěšně dokončil svůj další husarský kousek, když po více než 530 kilometrech doplaval podél pobřeží Británie v Lamanšském průlivu do Doveru.
Britský otužilec, právník a zapálený ekolog Lewis Pugh včera odpoledne úspěšně dokončil svůj další husarský kousek, když po více než 530 kilometrech doplaval podél pobřeží Británie v Lamanšském průlivu do Doveru.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Britský otužilec, právník a zapálený ekolog Lewis Pugh včera odpoledne úspěšně dokončil svůj další husarský kousek, když po více než 530 kilometrech doplaval podél pobřeží Británie v Lamanšském průlivu do Doveru. Vytrvalostní plavec, kterého v cíli cesty přivítala manželka a ministr životního prostředí Michael Gove, tak chtěl upozornit na nutnost lepší ochrany vod.
 

"Chci tím poukázat na jediné: naše oceány trpí. Dokud něco opravdu a vážně nepodnikneme, nevím, jestli se to napraví," řekl osmačtyřicetiletý Pugh agentuře Press Association před začátkem akce.

Pugh, přezdívaný Lední medvěd, má za sebou sérii odvážných plaveb v nejchladnějších a nehostinných vodách světa. Mnohé z nich uskutečnil s cílem upozornit na různé ekologické problémy.

Na trasu nazvanou The Long Swim vyrazil 12. července z pláže Sennen Cove v hrabství Cornwall. Denně uplaval kolem deseti až dvaceti kilometrů a cíle dosáhl o den dříve, než bylo plánováno, píše britský tisk.

"O chvíli, kdy konečně spatřím Bílé útesy doverské, sním už téměř 50 dnů. Nebyl jsem si jistý, zda se mi to podaří, a je to jako sen," řekl Pugh televizi Sky News asi dva kilometry před cílem.

Ministr Gove Pughův kousek ocenil. "Proti němu stály bouře, medúzy i bolestivé zranění ramene. Lewis ale prokázal odhodlání a odvahu, je nám inspirací," prohlásil Gove.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist