https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/britske-urady-zakazaly-reklamu-na-nektere-aerolinky-je-podle-nich-zavadejici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Britské úřady zakázaly reklamu na některé aerolinky, je podle nich zavádějící

7.12.2023 11:06 | LONDÝN (ČTK)
Licence | Volné dílo (public domain)
Britský regulační úřad pro reklamu ASA zakázal reklamy leteckých společností Lufthansa, Air France-KLM a Etihad Airways. Podle názoru úředníků vytvářely zavádějící dojem o vlivu leteckých společností na životní prostředí.
 

V reklamách na stránkách Googlu, které se daly vidět v červenci, Lufthansa uváděla, že lidé budou s touto leteckou společností "létat udržitelněji". Reklama společnosti Air France-KLM pak tvrdila, že se firma "zavázala chránit životní prostředí" a pomáhá lidem "cestovat lépe a udržitelně". Aerolinky Etihad lákaly zákazníky sloganem, že mohou prozkoumávat svět s "naprostým klidem", a zároveň zmínily své angažmá pro ekologii.

Úřad pro reklamu uvedl, že reklamní upoutávky porušily pravidla reklamy a v této podobě se už nesmějí objevit. Úřad zkoumal všechny tři reklamy kvůli obavám, že vytvářejí zavádějící dojem ohledně vlivu leteckých společností na životní prostředí. Jeho výbor pro reklamní praxi požaduje, aby tvrzení leteckých společností o dopadech jejich působení na životní prostředí byla podložená a zdůvodněná.

Podle agentury Reuters to není poprvé, co britský úřad pro regulaci reklamy rozhodl v neprospěch letecké společnosti z důvodu ochrany životního prostředí. V roce 2020 úřad ASA rozhodl, že zavádějící byly tři reklamy společnosti Ryanair, které uváděly, že jde o "nejnižší ceny letenek v Evropě, aerolinky s nejnižšími emisemi" a o "leteckou společnost s nízkými emisemi CO2".


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist