https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceska-spolecnost-ornitologicka-koupila-e-shop-zelena-domacnost
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Česká společnost ornitologická koupila e-shop Zelená domácnost

2.1.2024 12:41 (ČTK)
Zelená domácnost vznikla před 13 lety. Nabízí výrobky ohleduplné k přírodě se zaměřením pro pomoc zvířatům žijících ve městech, na vesnicích i ve volné přírodě. Ilustrační foto
Zelená domácnost vznikla před 13 lety. Nabízí výrobky ohleduplné k přírodě se zaměřením pro pomoc zvířatům žijících ve městech, na vesnicích i ve volné přírodě. Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Česká společnost ornitologická (ČSO) se od začátku nového roku stala majitelem a provozovatelem e-shopu Zelená domácnost, který se zaměřuje na ochranu přírody. ČSO, která je neziskovou organizací, chce tímto krokem udržet různorodé financování nezávislé na státních dotacích, sdělila ČTK. Zakladatelé rodinné společnosti Zelená domácnost, manželé Zuzana a Petr Dobrých, prodali svůj obchod ornitologické společnosti za symbolickou cenu ve výši aktuálního firemního majetku.
 

Veškerý zisk z e-shopu Zelená domácnost půjde prostřednictvím ČSO na ochranu ptactva. "Připadá nám smysluplné rozšiřovat nabídku kvalitních výrobků a umožňovat rostoucímu množství zájemců přístup k prostředkům ochrany přírody. To jsme dosud dělali v našem e-shopu, kde ovšem širší nabídku limitovaly omezené skladové prostory," uvedl ředitel ČSO Zdeněk Vermouzek.

Zelená domácnost vznikla před 13 lety. Nabízí výrobky ohleduplné k přírodě se zaměřením pro pomoc zvířatům žijících ve městech, na vesnicích i ve volné přírodě - ptákům, netopýrům, ježkům a čmelákům či k ekologickému provozu domácností.

Dobrý na webu Zelené domácnosti uvedl, že se s manželkou rozhodli předat svou společnost někomu, pro něhož je samozřejmou prioritou pomoc přírodě, ne "zisk nade vše". "Nový majitel, Česká společnost ornitologická, je velká nezisková organizace s mnoha členy. Má za sebou řadu úspěchů, z nichž asi nejviditelnější jsou úžasné ptačí rezervace, ale věnují se i vědeckým projektům a edukaci. Jsou také součástí BirdLife International, celosvětové sítě ornitologických organizací," připomněl. Zelená domácnost podle něj mění majitele, ale ne svoje unikátní zaměření a fungování.

Česká společnost ornitologická je dobrovolné zájmové sdružení profesionálních pracovníků i amatérů zabývajících se výzkumem a ochranou ptáků, zájemců o pozorování ptactva a milovníků přírody. Prosazuje ochranu přírody založenou na vědeckých poznatcích a pomáhá rozvoji ornitologie i ochrany ptáků. V současné době má organizace přes 7000 členů.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

MJ

Marcela Jezberová

2.1.2024 13:28
Snad si to ornitologové dobře rozmysleli. V byznysu se dárky nedávají. Takové plastové krmítko na tři lojové koule za téměř 300 Kč, no nekupte to.
Odpovědět

Jaroslav Řezáč

3.1.2024 10:37 Reaguje na Marcela Jezberová
eshop jde dělat různými způsoby ale jen fandovství nestačí.
Odpovědět
PB

Petr Brok

3.1.2024 19:41
Tak už to zelená domácnost nedala a musela to prodat, aby mohla žít normálně.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist