https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cesko-rakouske-projekty-si-rozdeli-513-milionu-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Česko-rakouské projekty si rozdělí 513 milionů korun

23.5.2018 01:11 (ČTK)
Téměř 20 milionů eur (zhruba 513 milionů Kč) rozdělí ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) z přeshraničního programu EU Interreg mezi 11 projektů zaměřených na obnovu společného kulturního dědictví Rakouska a České republiky. / Ilustrační foto
Téměř 20 milionů eur (zhruba 513 milionů Kč) rozdělí ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) z přeshraničního programu EU Interreg mezi 11 projektů zaměřených na obnovu společného kulturního dědictví Rakouska a České republiky. / Ilustrační foto
Téměř 20 milionů eur (zhruba 513 milionů Kč) rozdělí ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) z přeshraničního programu EU Interreg mezi 11 projektů zaměřených na obnovu společného kulturního dědictví Rakouska a České republiky. Podporu získá například zpřístupnění dalších 13 kilometrů Schwarzenberského kanálu na Šumavě, propojení lokality Mikulov-Sedlec-Drasenhofen či spolupráce měst Znojmo a Retz. Včera o tom informovala mluvčí ministerstva Veronika Vároši.
 

Mezi Mikulovem, Sedlcem a rakouskou obcí Drasenhofen vznikne naučná stezka. V rámci projektu bude také obnoven a zpřístupněn historický most ze 17. století, který tvořil jediný přístup k loveckému zámečku na ostrově uprostřed Nového rybníku. "Zpřístupněním památky z české a rakouské strany dojde k napojení Drasenhofenu na tamní frekventované cyklostezky," uvedla Vároši.

Cílem dalšího schváleného projektu Schwarzenberský plavební kanál - Bavorská niva je obnovit a zpřístupnit zhruba 13 kilometrů méně známých částí kanálu. Pomocí bezbariérové stezky se má zpřístupnit rašeliniště Bavorská niva.

Přidělená dotace pomůže také užší spolupráci měst Znojmo a Retz. Má se rekonstruovat sýpka v Retzu a budova Staré školy, která je součástí Louckého kláštera ve Znojmě. "Obě budovy po rekonstrukci umožní konferenční, výstavní, průvodcovské, informační, kulturní a osvětové aktivity," dodala mluvčí MMR.

Přehled schválených projektů a další informace najdou zájemci na webu ministerstva pro místní rozvoj.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist