https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chovatele-z-pardubicka-ceka-postih-za-nelegalni-chov-selem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Chovatele z Pardubicka čeká postih za nelegální chov šelem

2.8.2018 00:30 | SOPŘEČ (ČTK)
Veterinární správa u chovatele ze Sopřeče na Pardubicku objevila při kontrole dvě pumy a dva levharty. / Ilustrační foto
Veterinární správa u chovatele ze Sopřeče na Pardubicku objevila při kontrole dvě pumy a dva levharty. / Ilustrační foto
Chovatele ze Sopřeče na Pardubicku čeká postih za nepovolený chov šelem. Veterinární správa u něj při kontrole objevila dvě pumy a dva levharty, přitom povolen má pouze chov rysů. Chovatel tvrdil, že se stará o šelmy jiného majitele, i tak ale porušil zákon, řekla Jaroslava Sobková z Krajské veterinární správy.
 

"Měl si požádat o rozšíření chovaných druhů. Bude s ním vedeno správní řízení na městském úřadě, jemuž jsme zaslali závazné odborné vyjádření," uvedla Sobková. Vlastní chov podle ní splňuje požadované podmínky.

Veterinární správa v Pardubickém kraji eviduje 16 chovatelů, kteří mají zvířata vyžadující zvláštní péči. Pět z nich chová velké šelmy, celkem jde o tři pumy americké, čtyři rysy a po dvou ocelotech a servalech. Z malých šelem se chovají nosáli červení, mývali severní, ženetky tečkované a lišky polární.

"Dosud s chovateli větší problémy nebyly. V Sopřeči šlo o první závažné zjištění. Není v pořádku, že má někdo doma šelmy, aniž by to měl schváleno," dodala Sobková.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist