https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ctyri-nemecti-turiste-vezli-ze-sardinie-800-musli-a-200-kamenu-dostali-pokutu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Čtyři němečtí turisté vezli ze Sardinie 800 mušlí a 200 kamenů, dostali pokutu

25.6.2022 00:05 | ŘÍM (ČTK)
Na Sardinii je zakázáno odvážet mušle, písek či kameny z pláží a moře bez povolení úřadů. Hrozí za to pokuta od 500 do 3000 eur.
Na Sardinii je zakázáno odvážet mušle, písek či kameny z pláží a moře bez povolení úřadů. Hrozí za to pokuta od 500 do 3000 eur.
Italští celníci na Sardinii zadrželi čtyři německé turisty, kteří si vezli domů z dovolené stovky mušlí a na 200 kamenů z místních pláží. Jedno zavazadlo vážilo skoro devět kilogramů, informovala agentura DPA s odvoláním na italskou policii. Všichni dostali pokutu.
 

Dvě německé turistky měly v batohu dvě stovky kamenů vážících asi 8,6 kilogramu a zhruba 160 mušlí z různých sardinských pláží. Další dva Němci si vezli domů jako suvenýr šest stovek mušlí.

Policie v Cagliari rovněž informovala, že při jiné příležitosti zadržela italského turistu, který si ze Sardinie vezl v lahvích osm kilogramů písku z místních pláží. Rovněž tři Španělé si domů vezli ve třech lahvích sardinský písek, ale jen dva a půl kilogramu.

Agentura DPA připomněla, že na Sardinii je zakázáno odvážet mušle, písek či kameny z pláží a moře bez povolení úřadů. Hrozí za to pokuta od 500 do 3000 eur (od 12 500 Kč do 75 000 Kč).


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

SH

Stanislav Hrouzek

26.6.2022 20:44
Tak to měli pekelné štěstí,

že si domů nevezli žádné konzervy sardinek.

To by se jim teprve prodražilo...
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

27.6.2022 12:42
Já bych jim to nechal a sebral bych jim místo toho papíry na hlavu. Jako vzít si sebou pár mušliček, ok, zejména u mládeže pod zákonem to lze chápat ... i když ta si ž raději udělá selfíčko:-). Ale DESET kilo šutrů a mušlí??? To je prostě mentální porucha, to fakt sorry.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist