https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/danskeho-lyzare-v-severni-makedonii-napadl-a-zranil-medved
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dánského lyžaře v Severní Makedonii napadl a zranil medvěd

6.3.2024 10:30 | SKOPJE (ČTK)
Mírné zimy v posledních letech způsobily, že medvědi se k zimnímu spánku ukládají jen krátce anebo jej vynechávají. Ilustrační foto
Mírné zimy v posledních letech způsobily, že medvědi se k zimnímu spánku ukládají jen krátce anebo jej vynechávají. Ilustrační foto
Dánský lyžař utrpěl zranění poté, co jej v přírodní rezervaci v Severní Makedonii napadl medvěd, uvedla agentura AP s odvoláním na místní úřady. Úterní incident se stal v oblasti, kde mírné zimy způsobily, že se rozrostla populace medvěda hnědého.
 

Lyžař, jehož totožnost úřady neupřesnily, byl přepraven do nemocnice ve městě Tetovo, které leží na západě balkánské země na úpatí pohoří Šar Planina, kde se útok odehrál. Lyžař má zraněnou levou nohu, uvedl Stojanče Angelov z krizového střediska.

Mírné zimy v posledních letech způsobily, že medvědi se k zimnímu spánku ukládají jen krátce anebo jej vynechávají, což vedlo k růstu jejich populace a také ke zvýšenému výskytu medvědů ve městech. Podobný problém hlásí i ze sousedního Řecka, kde si farmářská sdružení stěžují na poškozování úrody a včelích úlů, dodala AP.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

JS

Jarek Schindler

6.3.2024 12:57
Tak takový blábol jsem už dlouho nečetl. On opravdu může někdo dávat do souvislosti mírnou zimu s nárůstem medvědí populace?
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist