https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/demonstrant-se-v-brne-prilepil-k-silnici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aktivisté se protestní akcí snažili upozornit na klimatickou krizi. Demonstrant se v Brně přilepil k silnici

13.6.2021 14:31 | BRNO (ČTK)
Aktivisté se akcí snažili upozornit na klimatickou krizi a nutný přechod na bezuhlíkovou ekonomiku. Protestní akce se kromě Brna konala i v Praze, ale také v Německu, Francii, Belgii, Itálii.
Aktivisté se akcí snažili upozornit na klimatickou krizi a nutný přechod na bezuhlíkovou ekonomiku. Protestní akce se kromě Brna konala i v Praze, ale také v Německu, Francii, Belgii, Itálii.
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | ulleo / Pixabay
Kuriózní událost řešili v Brně strážníci a hasiči, když aktivisté z hnutí Extinction Rebellion na několika místech blokováním dopravy demonstrovali proti klimatické změně a jeden z nich se záměrně přilepil k silnici. Odlepit ho museli až hasiči, řekla ČTK mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.
 

Na událost poukázal server Deník.cz. Šest z demonstrantů na různých místech v sobotu odpoledne ve městě posedalo na silnice a blokovalo dopravu. Z toho ve čtyřech případech je pomocí donucovacích prostředků z vozovky museli dostat městští strážníci. V ulici Milady Horákové se ale jeden z demonstrantů k silnici přilepil vteřinovým lepidlem. "Přivolali jsme proto hasiče, kteří jej zase odlepili," uvedla mluvčí. Pomohli si benzínem. Strážníci podle mluvčí u demonstrantů zasahovali ještě i v ulicích Pionýrská, Nádražní a Úzká, v těchto případech strážníci hasiče volat nemuseli.

Deník uvedl, že aktivisté se akcí snažili upozornit na klimatickou krizi a nutný přechod na bezuhlíkovou ekonomiku. Protestní akce se kromě Brna konala i v Praze, ale také v Německu, Francii, Belgii, Itálii. Cílem bylo narušit běžný chod společnosti a přinutit kolemjdoucí, aby se zamysleli nad klimatickou krizí, uvedl Deník.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (14)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

13.6.2021 14:55
Blokovat velkokapacitní rypadlo, blokovat na cestě dopravu,...
Koukám že ti aktivisti umí akorát škodit.
Odpovědět
KS

Krejcar Stanislav

13.6.2021 15:42 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Je to o dosaženém vzdělání. Měli při použití benzinu k odlepení náhodou použít i partizánku. Fetáci eko.... a kobliháři jedna sorta.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

13.6.2021 15:50 Reaguje na Krejcar Stanislav
Já si myslím, že to není ani tak o vzdělání, jako spíše o inteligenci. Znám pár lidí, kteří mají vysokoškolský titul, a nedá se s nimi rozumně promluvit. Na druhé straně jsem zažil dost lidí se základním vzděláním a měli velice rozumný pohled na svět.
Odpovědět
radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

14.6.2021 06:26 Reaguje na Krejcar Stanislav
a kdes přišel na ty feťáky a kobliháře, ty 1 bloude ? co s tímto protestem nějakých levicových a anarchistických extrémních fanatiků, mají společného ? jako že hulí ? to dnes xxx % mladé populace ! jsou to všichni teda feťáci ?
Odpovědět

Jirka Černý

13.6.2021 16:19
Klimatická krize? Jo už vím, to jsou ti pitomci co se přilepují k silnici a blokují dopravu. Někdo chytřejší než jsou oni s větším přehledem, třeba uklízečka z reklamní agentury, by jim měl vysvětlit jak se to dělá správně.
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

13.6.2021 18:13
Pokud k vozovce přilepil svoji kůží, tak místo ohradit dopravními kužely
a nechat na něm, jak dlouho to vydrží. Pak ho zapsat do knihy rekordů
jako člověka, který vydržel nejdéle přilepený k silnici. Nyní vážně.
Pokud se nezpřísní tresty vůči takovým aktivistům, tak se to rozmůže
jako mor a jednou někomu rupnou nervy a odtrhne ho násilím i s kůží.
Těm holkám zase zapne rýpadlo pod zadkem a doplatí na to ten nervák.
To už není neškodný protest, ale teror vůči nevinným lidem. Co kdyby
tím zabránil průjezdu sanitky a nebo těch hasičů k zásahu? Ať se
přilepí k plotu ministerstva i na rok, ale ať neblokuje dopravu.
Jsem zvědav na trest, zda to bude opět výsměch obyčejným lidem
a kdo ho tady bude hájit.
Odpovědět
RV

Richard Vacek

13.6.2021 18:27
Snad existuje trest, který těm aktivistům vyžene hlouposti z hlavy.
Odpovědět
kk

karel krasensky

13.6.2021 18:30
Každý aktivista by měl podstoupit IQ test.Čekám tak okolo 130 bodu.Součet u dvou jedincu
Odpovědět
Kamil Krabice

Kamil Krabice

13.6.2021 18:55
Kdysi se Aktivisté v Německu protestní akcí snažili upozornit nebezpečné jaderné elektrárny tak že se přivazovali na koleje před vlak vezoucí jaderné palivo. Novináři byli nadšení.
Celkem jim to fungovalo až do doby kdy nejak selhala komunikace mezi policií a strojvedoucím. Lokomotiva mládežníkům pak ujela nohy.
Novináři to zapomněli napsat.
Odpovědět
Kamil Krabice

Kamil Krabice

13.6.2021 18:58
... do mezinárodně koordinovaného Rebellion of One.
Škoda že nerebelují proti příčině klimatické změny - přemnožené Africe.
Odpovědět
kk

karel krasensky

13.6.2021 20:37
Nedej Bože,aby to mělo mladé a dal se to množilo
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

13.6.2021 21:18 Reaguje na karel krasensky
Bohužel právě takoví se celkem rychle množí, protože se zorientovali v našem systému sociálních dávek.
Odpovědět
MJ

Marcela Jezberová

14.6.2021 08:39
Už teď je mi líto toho řidiče, který jednou nějakou nešťastnu shodou okolností takového "aktivistu" přejede a možná i zabije. To je jen otázka času. Nejúčinnějším výchovným prostředkem by bylo takový exemplář oplotit a prostě na té silnici nechat. Děti si prostě někdy tu klapačku musí natlouct za každou cenu, tak bych jim to umožnila.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

14.6.2021 11:13 Reaguje na Marcela Jezberová
Já bych to pojal jinak. Přilepený aktivista je nerovnost na vozovce. Nerovnosti se nejsnáze odstraní silničním válcem. Garantuji Vám, že kdyby se na něj ten válec rozjel, aktivista by se "odlepil" i za cenu, že by na asfaltu nechal svoji vlastní kůži. :)))
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist