https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/deti-z-krkonos-se-pres-zimu-postaraji-o-nalezene-jezky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Děti z Krkonoš se přes zimu postarají o nalezené ježky

7.12.2013 00:26 | PRAHA (Ekolist.cz)
Poté, co se děti dovědí, jak se o ježka starat a čím ho krmit, budou ježci „v jejich rukou“
Poté, co se děti dovědí, jak se o ježka starat a čím ho krmit, budou ježci „v jejich rukou“
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | KRNAP
Děti v některých krkonošských školách dostávají v těchto dnech nového zvířecího kamaráda. Budou se přes zimu starat o ježky, které lidé přinesli do útulku Krkonošského parku ve Vrchlabí. Na jaře je potom pak vrátí do volné přírody.
 

Děti se nejprve dovědí o životě ježků v přírodě i to, jak se o ježka starat a čím ho krmit. Pak už budou ježci „v jejich rukou“. Musejí jim čistit pelíšek, krmit je a vážit. Do speciálního deníku budou zapisovat důležité údaje o péči, zdravotním stavu a o ježčí činnosti. Vše bude stejně jako v minulých letech probíhat pod dohledem odborníků ze Správy KRNAP.

Do projektu se letos zapojí osm základních a dvě střední školy. „Letos se zapojí tři školy úplně nové. Ostatní již s ježky mají zkušenosti z minulých let,“ uvedl Dan Bílek, lektor ekologické výchovy Správy KRNAP a garant celého projektu.  

Vypouštění ježků do volné přírody proběhne v závislosti na počasí v druhé polovině dubna.

Projekt Správy KRNAP Bodlinka u nás se letos koná již po osmé. Péče o slabé ježky by měl děti učit zodpovědnosti a kladnému vztahu ke zvířeti.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist