https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ekoefekt-rozjizdi-vyrobu-kotlu-na-biomasu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ekoefekt rozjíždí výrobu kotlů na biomasu

28.9.2003 13:24 | TŘEBÍVLICE (ČIA)
Nový provoz na výrobu automatických teplovodních kotlů spalujících biomasu společně s hnědým uhlím zprovoznila v Třebívlicích na Lovosicku firma Ekoefekt Kotle se sídlem v Litvínově. Ředitel Ekoefektu Pavel Vrba ČIA řekl, že nová řada kotlů umožňuje výrazně snížit emise škodlivin ve vzduchu.
 

Kotel může v rámci malé obecní kotelny vytopit od 20 do 100 rodinných domků. Téměř tři miliony korun získala firma na nový provoz z dotačního titulu Evropského programu Sapard, další prostředky investoval Ekoefekt z vlastních zdrojů.

V novém třebívlickém provozu pracuje zatím deset lidí. Vrba zatím odhaduje budoucí produkci nové řady kotlů na desítky kusů. Firma Ekoefekt bude kotle na spalování uhlí a biomasy prezentovat společně se Severočeskými doly Chomutov na domácích i zahraničních výstavách, veletrzích a odborných seminářích.

Firma Ekoefekt působí v Litvínově od roku 1992 a dosud se zabývala výrobou ekologických kotlů značek Ekoefekt a Carborobot na spalování hnědého uhlí. V Litvínově společnost zaměstnává 40 lidí a její loňský zisk činil necelé čtyři miliony korun při obratu kolem 40 milionů korun. V Třebívlicích firma Ekoefekt nyní založila dceřinou rodinnou společnost Ekoefekt Kotle. Majiteli firmy jsou soukromé osoby.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist