https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/festival-ekologicke-dny-olomouce-vyvrcholi-v-sobotu-tradicnim-edojarmarkem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Festival Ekologické dny Olomouce vyvrcholí v sobotu tradičním Edojarmarkem

28.4.2023 10:29 | OLOMOUC (ČTK)
Divadelní představení, workshopy a koncerty doprovodí příští týden v sobotu letošní Edojarmark, kterým již tradičně vyvrcholí festival Ekologické dny Olomouce. Největší akci, která se uskuteční v areálu centra ekologických aktivit Sluňákov v Horce nad Moravou, bude po celý den doprovázet hudba Anety Langerové, Letní kapely nebo Ivana Hlase.
 

"Edojarmark je součástí 33. ročníku festivalu Ekologické dny Olomouc, proto návštěvníkům například poradíme, jak neplýtvat potravinami, ukážeme výrobu biouhlu, představíme permakulturní zahradničení a ukážeme, jak předcházet vzniku odpadu. Po celý den bude také výměnný bazar alias SWAP. Lidé mohou nosit dětské věci a dospělácké oblečení, a naopak si odnést to, co ještě doma využijí," uvedla organizátorka akce Jana Vyhňáková.

Děti se mohou těšit během letošního Edojarmarku na představení Rákosníček a jeho rybník a také na představení Dobrodružství na ostrově Čičidžuma od zlínského divadla Scéna. Chybět nebude barvení rostlinami, zájemci se budou moci zapojit do stavby hliněné pece. Koncerty na velkém pódiu zaplní vystoupení kapel Epydemye či Dunaj, sérii koncertů završí v 19:00 Aneta Langerová. "Kulisou celého Edojarmarku bude nádherná příroda a lužní les obklopující Sluňákov, kde bude možné načerpat energii přicházejícího jara," doplnili pořadatelé.

Festival Ekologických dnů Olomouc začal již v polovině dubna. Po předchozích ročnících zasažených pandemií koronaviru se vrátil opět do jarního termínu. Jeho součástí jsou tradičně besedy, výstavy, výlety i workshopy. V programu letošní přehlídky byly besedy s osobnostmi, jako jsou filozofka Tereza Matějčková, biolog Stanislav Komárek, filozof Václav Bělohradský, teolog Tomáš Petráček, evoluční biolog Petr Tureček či politolog Pavel Barša.

Letošní společné téma festivalu je požár, tradice a transformace ve společnosti a přírodě. Více informací je na stránkách festivalu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist