https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/filmy-na-ekofilmu-v-brne-se-budou-promitat-pozdeji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Filmy na Ekofilmu v Brně se budou promítat později

9.10.2020 11:42 | BRNO (ČTK)
Převedení promítání do on-line prostředí je z hlediska autorských práv komplikované. Pořadatelé už dříve uvedli, že se do on-line prostoru přesouvá doprovodný program festivalu.
Převedení promítání do on-line prostředí je z hlediska autorských práv komplikované. Pořadatelé už dříve uvedli, že se do on-line prostoru přesouvá doprovodný program festivalu.
Pořadatelé mezinárodního festivalu Ekofilm, který se v Brně má konat příští týden, kvůli opatřením proti koronaviru přesunuli promítání filmů v kinosálech na pozdější termín. Kompletní převedení do on-line prostředí je kvůli autorským právům komplikované. ČTK to řekl mluvčí festivalu Vratislav Vozník.
 

Letošní 46. ročník festivalu je v plánu od 14. do 17. října, od pondělí se ale jako jedno z vládních opatření proti šíření koronaviru na dva týdny zastavují kulturní akce. "Plně respektujeme nově vyhlášená protiepidemická opatření. Projekce proto odkládáme na dobu, až současná opatření a největší ohrožení odezní, o konkrétním termínu budeme ještě informovat," uvedla produkční festivalu Pavlína Vidnerová.

Převedení promítání do on-line prostředí je z hlediska autorských práv komplikované. Pořadatelé už dříve uvedli, že se do on-line prostoru přesouvá doprovodný program festivalu. Ta část programu, která se může uskutečnit, se uskuteční. "Zájemci napříč republikou se tak mohou těšit jak na on-line zahájení festivalu Kapitánem Demem, tak na úvodní besedu za účasti ministra životního prostředí (Richarda Brabce, ANO), předních odborníků z vysokých škol i zástupců byznysu a nevládních organizací," uvedla Vidnerová.

Letošním tématem festivalu je spotřeba a její udržitelnost. Loni jím bylo heslo "Příroda je naše společné dědictví". Hlavní cenu získal americký snímek Davida Hambridge s názvem Kifaru o keňských strážcích posledního severního tuponosého nosorožce. Ocenění si odnesly i další čtyři snímky v různých kategoriích.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist