https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/francouzsky-soud-ulozil-podminene-tresty-aktivistum-greenpeace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Francouzský soud uložil podmíněné tresty aktivistům Greenpeace

28.2.2018 04:00 (ČTK)
Elektrárnu Cattenom (na obrázku), která byla uvedena do provozu v roce 1986, trápí časté poruchy. Sousední německé regiony Sársko a Porýní-Falc, stejně jako Lucembursko požadují uzavření elektrárny, protože údajně představuje bezpečnostní riziko.
Elektrárnu Cattenom (na obrázku), která byla uvedena do provozu v roce 1986, trápí časté poruchy. Sousední německé regiony Sársko a Porýní-Falc, stejně jako Lucembursko požadují uzavření elektrárny, protože údajně představuje bezpečnostní riziko.
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | 22carats / Pixabay
Francouzský soud včera uložil převážně podmíněné tresty osmi aktivistům ekologické organizace Greenpeace za vniknutí do areálu jaderné elektrárny Cattenom poblíž německých hranic loni v říjnu. Šest aktivistů dostalo pětiměsíční trest s podmínkou, další dva byli odsouzeni ke dvěma měsícům vězení, informovala rozhlasová stanice Franceinfo.
 

Organizace Greenpeace kromě toho musí zaplatit pokutu ve výši 20.000 eur (téměř 510.000 korun), rozhodl dále soud v příhraničním městě Thionville.

Aktivisté loni v říjnu v areálu jaderné elektrárny na severozápadě Francie odpalovali ohňostroje. Chtěli tak poukázat na podle nich nedostatečné zabezpečení elektrárny proti útokům. Podle elektrárenské společnosti EDF incident nenarušil bezpečnost.

Elektrárnu Cattenom, která byla uvedena do provozu v roce 1986, trápí časté poruchy. Sousední německé regiony Sársko a Porýní-Falc, stejně jako Lucembursko požadují uzavření elektrárny, protože údajně představuje bezpečnostní riziko.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist