https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/francouzsti-hasici-meli-plne-ruce-prace-se-skakajicim-zasahem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Francouzští hasiči měli plné ruce práce se "skákajícím zásahem"

22.8.2020 05:12 | PAŘÍŽ (ČTK)
Klokan rudokrký (Macropus rufogriseus).
Klokan rudokrký (Macropus rufogriseus).
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Francouzští hasiči z města Montluçon, ležícím uprostřed země galského kohouta, si museli poradit se "skákajícím zásahem": zachránili samici klokana rudokrkého, ztracenou uprostřed francouzské divočiny, uvedla agentura AFP s odvoláním na facebook hasičů. Ti zasahovali po výzvě jednoho kolemjdoucího, který si všiml zvířete, působícího ve francouzské krajině "přinejmenším překvapivě".
 

Samice se ale chovala "velmi klidně" a "moudře vyčkala na příchod veterináře", než ji hasiči převezli do zoologické zahrady Le Pal v Dompierre-sur-Besbre, vzdáleném asi 100 kilometrů.

Skončila v karanténě místní veterinární kliniky, aby se zabránilo jakémukoliv kontaktu s dalšími zvířaty, řekl AFP ředitel Le Pal Arnaud Bennet. Zoo je v kontaktu s prefekturou ve snaze vypátrat původního majitele. Klokaní samice "nepochází od nás, nemá žádné známky, zatímco všechna naše zvířata jsou vybavena mikročipem", uvedl. Chybějící označení by podle něj mohlo ztížit vypátrání majitele: "Je to divoké zvíře, které musí být přihlášeno na úřadech. Zbývá zjistit, zda bylo drženo v zajetí legálně."


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist