https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hasici-v-ostrave-zachranovali-srnce-z-bazenu-u-rodinneho-domu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hasiči v Ostravě zachraňovali srnce z bazénu u rodinného domu

29.7.2019 00:17 (ČTK)
Minulý čtvrtek ve Slezské Ostravě hasiči lovili z venkovního bazénu u rodinného domu statného srnce.
Minulý čtvrtek ve Slezské Ostravě hasiči lovili z venkovního bazénu u rodinného domu statného srnce.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Napilno mají v posledních dnech profesionální hasiči ze stanice v Ostravě-Přívoze, která se specializuje na záchranu zvěře. Minulý čtvrtek ve Slezské Ostravě lovili z venkovního bazénu u rodinného domu statného srnce. Záchrana zabrala hasičům sedm minut a srnec své ochlazení v tropickém vedru přežil bez větší úhony. Novináře o tom minulý týden informoval mluvčí hasičů Petr Kůdela.
 
Vylovení statného srnce z ostravského bazénu.
Vylovení statného srnce z ostravského bazénu.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora

"Majitelé přilehlého rodinného domku si srnce nemohli nevšimnout, když se ve čtvrtek ráno chystali na tradiční rekreační plavání. Nebyl zraněn a vzhledem k síle jeho temp a brázdění vodní hladiny si bazén o rozměrech osm krát čtyři metry zřejmě nevybral k nočnímu ochlazování, ale až brzy ráno přeskočil více než metrový plot a překvapivě žuchnul do hluboké vody místo do kousku zelené trávy," komentoval nezvyklou podívanou Kůdela.

Hasiči srnce nakonec zachránili s pomocí odchytové smyčky na psy. K místu výlovu ho naháněli nejrůznějšími dlouhými nástroji a tyčemi. "Po úspěšném navlečení oprátky jej rychle, ale s nejvyšší opatrností vytáhli na břeh a svázali mu přední a zadní běhy. Ihned jej opatrně odnesli do nedalekého lesa, kde jej vzápětí rozvázali a vypustili," doplnil mluvčí.

Moravskoslezští hasiči mají za poslední dobu na svém kontě několik záchran zvířat. V červnu z koupaliště v Klimkovicích lovili několik divokých kachen, odchytávali ale i užovku červenou nebo sovu, která vylekala majitelku rodinného domku v Porubě. Před pár dny zase odchytávali jedovatého sklípkana, který visel nad vchodem do obytného domu v Ostravě-Porubě a zřejmě utekl nějakému chovateli.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist