https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/japonska-zoo-vysetruje-moznou-hromadnou-otravu-veverek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Japonská zoo vyšetřuje možnou hromadnou otravu veverek

12.12.2023 19:26 | TOKIO (ČTK)
Japonská zoologická zahrada zahájila vyšetřování poté, co zřejmě omylem zabila 31 ze 40 veverek přípravky určenými k hubení parazitů, informovala agentura AFP s odvoláním na oficiální činitele zoo.
 

Ošetřovatelé v zoologické zahradě Inokašira v Tokiu čtvrtého prosince v rámci hygienických opatření ošetřili zvířata antiparazitiky a zároveň postříkali jejich hnízdní budky insekticidem.

Jeden z huňatých hlodavců - běžná veverka japonská - uhynul krátce po aplikaci insekticidu a v dalších dnech následovaly další případy. Do začátku tohoto týdne zaznamenali ošetřovatelé 31 uhynulých veverek.

"Nemůžeme vyloučit možnost otravy," uvedla zoologická zahrada v prohlášení. "Nyní vyšetřujeme příčinu jejich úhynu a sledujeme zdravotní stav zbylých veverek," dodala s tím, že probíhá pitva těl mrtvých hlodavců. Zoo trvá na tom, že přípravky byly použity ve správných dávkách a byly používány už dříve.

V Japonsku žijí tři druhy veverek - veverka japonská, poletuška malá a poletucha bělolící.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

kk

karel krasensky

12.12.2023 20:27
Děkují ekolistu za tuto cennou ,nepostradatelnou informaci,která muže ohrozit sámotný chod české republiky a sice,že v Japonsku uhynulo 31 veverek.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist