https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/japonsko-patra-po-opici-ktera-uz-zautocila-na-deset-lidi-vcetne-kojence
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Japonsko pátrá po opici, která už zaútočila na deset lidí, včetně kojence

23.7.2022 00:07 | TOKIO (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Japonská policie pátrá po divoké opici, která za dva dny napadla nejméně deset lidí. Útoky začaly 8. července v okrese Ogori v prefektuře Jamaguči na jihozápadě země. Při nejvážnějším incidentu primát při vloupání do rodinného domu vážně poškrábal kojence, informoval list The Guardian.
 

Místní policie vyhlásila v oblasti pohotovost. Na zvíře nastražila pasti a varovala lidi, aby nenechávali otevřená okna. Starosta rozeslal i letáky, aby si místní obyvatelé dávali pozor.

"Zrovna jsem vysávala a když jsem uslyšela plakat dítě, otočila jsem se a zahlédla, jak dceru, která si hrála na podlaze, chytila za nohy opice. Vypadalo to, že se ji snaží odtáhnout ven," řekla místním médiím matka dítěte.

Opice minulý víkend otevřela síťové dveře bytu v prvním patře a poškrábala na noze čtyřletou dívku, která utrpěla lehká zranění. Po incidentu opice napadla další lidi v okolí, uvedla tisková agentura Kjódó. Opice měřila 40 až 50 centimetrů. Vnikla také do třídy místní mateřské školy a poškrábala další čtyřletou dívku.

Veřejnoprávní televize NHK uvedla, že od května bylo v oblasti spatřeno asi 40 opic. Nejsou to však jediná divoká zvířata, kvůli kterým obyvatelé Japonska musejí být ostražití. V posledních letech země zaznamenala i několik útoků medvědů a v menším počtu i divokých prasat.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist