https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/karvina-v-lesoparku-dubina-vybuduje-psi-park
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Karviná v lesoparku Dubina vybuduje psí park

5.10.2018 00:14 | KARVINÁ (ČTK)
Majitelé psů budou mít na ploše 4600 metrů čtverečních možnost své psy cvičit nebo si s nimi hrát. / Ilustrační foto
Majitelé psů budou mít na ploše 4600 metrů čtverečních možnost své psy cvičit nebo si s nimi hrát. / Ilustrační foto
Foto | JenniGut / Pixabay
Karviná chce v lesoparku Dubina vybudovat uzavřený psí park. Majitelé psů budou mít na ploše 4600 metrů čtverečních možnost své psy cvičit nebo si s nimi hrát. Část bude vyhrazena i pro volný pohyb psů. Město předpokládá náklady okolo milionu korun, řekl včera mluvčí magistrátu Lukáš Hudeček.
 

Park bude rozčleněn do tří částí. První bude vyhrazena pro menší plemena psů a bude oddělena plotem od části pro velká plemena. "Důvodem je ochránit menší plemena před stresem z velkých psů. Obě tyto části budou aktivními zónami, třetí část parku bude klidovou zónou pro společný pohyb plemen všech velikostí. Zóna bude umístěna v jihovýchodním rohu areálu, kde se nachází stávající vzrostlá zeleň a bude chránit psy i jejich majitele před sluncem," uvedl Hudeček.

Park chce město postupně vybavovat herními a cvičebními prvky pro trénování agility. Chybět nebudou ani koše na psí exkrementy. Stavba parku by měla začít ještě v letošním roce. Začne se úpravou zeleně a následovat bude oplocení areálu, posléze bude přibývat zařízení parku. Město předpokládá, že pokud se mu projekt osvědčí, vybudovalo by obdobný areál i v dalších vhodných místech ve městě.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist