https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/krnap-varuje-pred-porusovanim-pravidel-v-dobe-nouzoveho-stavu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

KRNAP varuje před porušováním pravidel v době nouzového stavu

19.3.2020 00:13 (ČTK)
Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) ve spolupráci s policií hledá řidiče terénního auta, který v sobotu zaparkoval v nejpřísněji chráněné první zóně národního parku.
Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) ve spolupráci s policií hledá řidiče terénního auta, který v sobotu zaparkoval v nejpřísněji chráněné první zóně národního parku.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) ve spolupráci s policií hledá řidiče terénního auta, který v sobotu zaparkoval v nejpřísněji chráněné první zóně národního parku. V krátké době jde o druhý podobný případ, řekli včera zástupci Správy KRNAP. Varují před podobným chováním v době, kdy jsou hory téměř liduprázné a v ČR platí nouzový stav.
 

"To, že máte silné terénní auto, ani to, že jsou Krkonoše skoro liduprázdné kvůli epidemické situaci, neznamená, že si můžete vyrazit kam chcete, třeba do zákazu vjezdu a do první zóny národního parku. Naši strážci jsou v terénu i teď a odbor státní správy funguje," uvedl včera na facebooku národního parku náměstek ředitele Správy KRNAP Jakub Kašpar.

Vozidlo vyfotografovala v sobotu strážkyně Správy KRNAP na cestě na Zlaté návrší. "Máme to zdokumentované. Řidič porušil zákaz vjezdu a vjel do míst, kde neměl, co dělat," řekl mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný. Řidiči hrozí ve správním řízení sankce v řádu desítek tisíc korun.

V Krkonoších předčasně skončila lyžařská sezona. Lyžařské areály po nařízení vlády ukončily provoz v pátek, zavřít musely i restaurace, infocentra, půjčovny, welness centra, bazény a další horské atrakce. Pohyb lidí v Krkonoších omezilo také nařízení plošné karantény v ČR. Od pondělí 16. března nejezdí do odvolání také lanovka na Sněžku, je uzavřena česko-polská hranice.

Podobný případ řešila Správa KRNAP nedávno také ve Lvím dole ve východních Krkonoších. Pracovníci národního parku tam v neděli 8. března narazili na terénní vůz, který byl zaparkovaný na lyžařské cestě v první zóně NP, kam auta nesmějí. Řidič se sám přihlásil.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist