https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kvetiny-v-botach-vyrazily-do-mesta-v-praze-muzete-narazit-na-novy-guerilla-gardening
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

fotogalerie uvnitřKvětiny v botách vyrazily do města. V Praze můžete narazit na nový guerilla gardening

24.8.2013 06:07 | PRAHA (Ekolist.cz)
Květiny v botách
Květiny v botách
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | informuji.cz
Trochu partyzánského zahradničení i trochu recyklace v sobě zahrnuje kampaň kulturně-informačního portálu Informuji.cz. Osázené se do pražských ulic vydaly boty, které už mají svá nejlepší léta za sebou, protancovaly nepočítaně koncertů, proběhly mnoho výstav, prošmajdaly spousty muzeí.
 

„Poslední dobou stále více času trávíme v kanceláři a u počítače. I proto vznikl nápad na guerilla gardening kampaň, abychom se trochu provětrali a pomohli zkulturnit místa, která máme rádi," říká Miroslav Pancíř, zakladatel portálu Informuji.cz.

Do projektu se mohou zapojit i samotní čtenáři a přispět svými botami a příběhy. Jednotlivé příběhy bot najdete zde.

Se samotným osázením bot pomohlo květinářství Květiny M, které část květin do kampaně darovalo. „Podobné projekty známe ze zahraničí a měli jsme velkou radost, když nás tým Informuji.cz oslovil. Bavila nás ta kreativní práce, kdy jsme ke každému páru bot vybírali typově nejvhodnější květiny a občas to byla opravdu zábava. Obzvláště u fotbalových kopaček,“ uvedla k projektu Erika Pechová, vedoucí prodejny.

Guerilla gardening je zahradničení ve veřejném prostoru bez svolení či vědomí majitele pozemku. Může se jednat o osobní zálibu nebo mít politický či umělecký podtext. Partyzánské zahradníky vede často k akci málo zeleně a barev na ulicích. Více informací v článku Guerilla gardening: partyzánský způsob městského zahradničení.


reklama

Guerilla gardening

předchozí    další
Květiny v botách
Květiny v botách
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | informuji.cz
Květiny v botách

Květiny v botách
Květiny v botách
Květiny v botách
Květiny v botách
Květiny v botách
Květiny v botách
 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist