https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kvuli-znecistene-seine-nemohli-dalkovi-plavci-absolvovat-predolympijsky-test
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kvůli znečištěné Seině nemohli dálkoví plavci absolvovat předolympijský test

6.8.2023 20:15 | PARIS (ČTK)
Na kvalitě vody se podle médií podepsaly vytrvalé deště posledních týdnů - podle vedení města zažil pařížský region nejbohatší letní dešťové srážky za posledních dvacet let - a s ním související zvýšené množství přetékajících odpadních vod.
Na kvalitě vody se podle médií podepsaly vytrvalé deště posledních týdnů - podle vedení města zažil pařížský region nejbohatší letní dešťové srážky za posledních dvacet let - a s ním související zvýšené množství přetékajících odpadních vod.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Kvůli příliš znečištěné vodě v řece Seině se o tomto víkendu neuskutečnil předolympijský test závodů v dálkovém plavání. Mezinárodní federace World Aquatics a francouzští pořadatelé akci Světového poháru zrušili s odůvodněním, že kvalita vody nesplňuje potřebné standardy a mohla by ohrozit zdraví sportovců. Ženy měly plavat už v sobotu, ale desetikilometrový závod byl nejprve přeložen na dnešek, a protože se situace nezlepšila, následovalo zrušení celého programu.
 

"Jsme zklamaní, že kvalita vody v Seině měla za následek zrušení Světového poháru, ale hlavní prioritou musí vždy být zdraví našich sportovců," uvedl v prohlášení prezident World Aquatics Husajn Musallám.

Na kvalitě vody se podle médií podepsaly vytrvalé deště posledních týdnů - podle vedení města zažil pařížský region nejbohatší letní dešťové srážky za posledních dvacet let - a s ním související zvýšené množství přetékajících odpadních vod. Úřady varovaly zejména před možností nákazy bakterií E.coli. Konání závodů, do nichž byli přihlášení i čeští plavci Matěj Kozubek, Tomáš Chocholatý a Alena Benešová, dostalo původně "zelenou" po vyhodnocení vzorků odebraných v červnu a červenci.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist