https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/letni-divadlo-v-jesenickych-sadech-ziskalo-novou-podobu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Letní divadlo v jesenických sadech získalo novou podobu

26.7.2020 10:04 | JESENÍK (ČTK)
Úpravy letního divadla někdy připomínaly podle zástupců města detektivní práci, projektová dokumentace totiž na stavbu z roku 1959 neexistuje. S pomocí kamery VaKu se podařilo najít septik a kanál, který odvádí dešťovou vodu do trativodu.
Úpravy letního divadla někdy připomínaly podle zástupců města detektivní práci, projektová dokumentace totiž na stavbu z roku 1959 neexistuje. S pomocí kamery VaKu se podařilo najít septik a kanál, který odvádí dešťovou vodu do trativodu.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | jesenik.org
Letní divadlo ve Smetanových sadech v Jeseníku se vrací ke kulturnímu životu. Místo bylo řadu let v dezolátním stavu, nyní prošlo stavebními úpravami i úpravami okolí. Město zde v příštím týdnu instaluje lavičky, areál tak bude opět připraven nejen pro kulturní akce, ale i pro letní promítání Kina Pohoda, informovali ČTK zástupci radnice. Do budoucna se řeší i zastřešení pódia areálu.
 

Letní divadlo ještě nedávno hyzdilo zábradlí v dezolátním stavu, posprejované zdi, rozpadající se schodiště a pódium. Ožilo po iniciativě donátora Milana Pospíšila, který řadu prací provedl svépomocí či práce financoval. Po odstranění náletových dřevin přišly na řadu stavební práce včetně nového bočního schodiště či rozvodů elektřiny.

"Došlo k opravě říms a stříšek včetně hlav opěrných zídek, kolem jeviště i schodiště na pódium je nové zábradlí, v novotě je také sociální zařízení pro účinkující," uvedla vedoucí oddělení majetku jesenické radnice Monika Nepejchalová.

Úpravy letního divadla někdy připomínaly podle zástupců města detektivní práci, projektová dokumentace totiž na stavbu z roku 1959 neexistuje. S pomocí kamery VaKu se podařilo najít septik a kanál, který odvádí dešťovou vodu do trativodu. Kromě jesenického dárce investovalo do opravy i město, které buduje například sociální zařízení pro veřejnost.

Do budoucna se zvažuje i zastřešení pódia letního divadla. "Některé akce by se tak mohly konat i za nepříznivého počasí, navíc bych na pódium umístil i lavičky, aby si maminky měly kam sednout, když je v parku překvapí déšť," uvedl Milan Pospíšil. Vedení města se myšlence nebrání. Podle starostky Zdeňky Blišťanové se radnice přiklání k variantě lehké konstrukce, která by se na zimu rozložila a uschovala.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist