https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lev-chovany-na-nigerijske-univerzite-zabil-sveho-osetrovatele
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lev chovaný na nigerijské univerzitě zabil svého ošetřovatele

21.2.2024 23:57 | ABUJA (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Jeden ze lvů chovaných na nigerijské Univerzitě Obafemiho Awolowa zabil ošetřovatele, který o tyto šelmy pečoval téměř deset let. Neštěstí se stalo během krmení, informoval zpravodajský server BBC News.
 

Veterinární technik Olabode Olawuyi se o lvy staral od doby, co se v univerzitní zoo před devíti lety narodili. "Ale lví samec ho napadl a smrtelně zranil, když je přišel nakrmit," uvedla univerzita v prohlášení. Lev byl následně utracen.

K zabití zaměstnance univerzity se pro BBC vyjádřil ošetřovatel Abba Gandu, který více než 50 let krmí lvy v zoologické zahradě ve městě Kano na severu Nigérie. Podle něj se jednalo o nešťastnou událost, po které by mělo být zavedeno více bezpečnostních opatření.

"Mě osobně se tenhle incident nedotkne, protože krmení lvů je práce, kterou chci dělat, dokud neumřu," dodal Abba Gandu s tím, že nejhorší pracovní zkušenost pro něj byla, když ho kousl do prstu pavián, kterého se pokoušel nakrmit.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Karel Zvářal

Karel Zvářal

22.2.2024 07:47
Zřejmě ho šidil na porcích nebo učil Daj pac!
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

23.2.2024 09:14 Reaguje na Karel Zvářal
Chtěl si ze lví porce uříznout steak a nevyšlo to.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist