https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lide-uz-mohou-hlasovat-v-ankete-o-alej-roku-na-vyber-jich-je-96
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidé už mohou hlasovat v anketě o Alej roku, na výběr jich je 96

9.11.2019 00:20 | BRNO (ČTK)
Loni vyhrála dubová alej přátelství na Sokolovsku.
Loni vyhrála dubová alej přátelství na Sokolovsku.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Alej roku
Zájemci už mohou hlasovat v devátém ročníku soutěže o nejkrásnější alej roku. Vybírat mohou z rekordních 96 nominovaných stromořadí, hlasování končí v první polovině ledna, uvedl ve čtvrtek v tiskové zprávě za pořadatelské sdružení Arnika Jiří Kaňa. Loni vyhrála dubová alej přátelství na Sokolovsku. Cílem ankety je podnítit zájem veřejnosti o stav veřejné zeleně.
 

"Pro anketu je 96 nominací nový rekord. Velmi nás těší, že lidem na alejích a stromořadí záleží. Také letos se bude volit mezi starobylými i teprve nedávno vysazenými alejemi, kterých neustále přibývá," uvedla organizátorka ankety Karolina Kostićová z Arniky.

Lidé mohou pro nejoblíbenější alej hlasovat do 7. ledna na webu www.alejroku.cz. Do té doby budou průběžné výsledky utajené, aby neovlivňovaly hlasující. Organizátoři zveřejní konečné výsledky až po překontrolování hlasů. Arnika pak vyhlásí nejoblíbenější aleje a stromořadí celé České republiky i v jednotlivých krajích.

Loni lidé do soutěže nominovali 92 alejí z celé České republiky. Zvítězila dubová alej přátelství na Sokolovsku, kterou teprve loni vysázela stovka rodin ke stému výročí založení Československa. Hlasovalo více než 9000 lidí, pro vítěznou alej jich bylo bezmála 1600.

Známější než anketa Alej roku je obdobná soutěž Strom roku, v níž veřejnost vybírá nejkrásnější strom republiky. Letos titul získala Chudobínská borovice rostoucí nad břehem Vírské přehrady na Žďársku. V anketě hlasovalo více než 16.000 lidí, kteří vybírali z finálových 12 stromů z devíti krajů. Pro vítězný strom jich hlasovalo téměř 4400.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist