https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/londynane-se-na-zastavkach-mhd-dozvi-i-udaje-o-kvalite-ovzdusi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Londýňané se na zastávkách MHD dozví i údaje o kvalitě ovzduší

8.8.2016 14:10 | LONDÝN (ČTK)
Rozhodnutí zobrazovat informace o znečištění ovzduší na tabulích spolu s časy příjezdů autobusů učinil nový londýnský starosta Sadiq Khan, který v předvolební kampani sliboval mimo jiné právě boj za čistší vzduch
Rozhodnutí zobrazovat informace o znečištění ovzduší na tabulích spolu s časy příjezdů autobusů učinil nový londýnský starosta Sadiq Khan, který v předvolební kampani sliboval mimo jiné právě boj za čistší vzduch
Obyvatelé Londýna se budou moci ode dneška při čekání na prostředky hromadné dopravy dozvědět i to, jak znečištěné je v daný den ovzduší v britské metropoli. Kvalitu vzduchu bude ukazovat 2500 světelných tabulí na zastávkách, informovala agentura AP.
 

Rozhodnutí zobrazovat informace o znečištění ovzduší na tabulích spolu s časy příjezdů autobusů učinil nový londýnský starosta Sadiq Khan, který v předvolební kampani sliboval mimo jiné právě boj za čistší vzduch.

Kromě světelných zařízení na zastávkách bude informace o kvalitě ovzduší ukazovat i 140 informačních tabulí nad silničními příjezdy do Londýna. Ta budou řidiče zároveň nabádat, aby vypnuli motory svých vozů v dopravní zácpě, a pomohli tak snižovat emise.

Khan nechal po svém zvolení londýnským starostou letos v květnu zpracovat průzkum veřejného mínění, v němž 80 procent dotázaných uvedlo, že by o informace o kvalitě ovzduší v metropoli mělo zájem.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist