https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/melouny-se-v-polsku-nepestuji-ale-jeden-zahadne-vyrostl-v-lese
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Melouny se v Polsku nepěstují, ale jeden záhadně vyrostl v lese Video

29.9.2019 00:35 | VARŠAVA (ČTK)
Na mýtince uprostřed lesa u města Boleslawiec na jihu Polska zčistajasna vyrostl opravdový vodní meloun.
Na mýtince uprostřed lesa u města Boleslawiec na jihu Polska zčistajasna vyrostl opravdový vodní meloun.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Na mýtince uprostřed lesa u města Boleslawiec na jihu Polska zčistajasna vyrostl opravdový vodní meloun, ohlásila zpravodajská televize TVN 24 s tím, že nad úkazem si teď všichni lámou hlavu. Melouny se totiž v Polsku kvůli nepříznivým podmínkám nepěstují ani na zahrádkách, natož v dolnoslezských hájích.
 

Melouny potřebují teplo, světlo a spoustu vody. Pěstují se na jihu Evropy, v Turecku či v jiných zemích s teplejším klimatem, připomněla polská televizní stanice.

"Tady rozhodně chyběla voda. Léto bylo suché. Množství zahrádkářů by mohlo vyprávět, jak moc museli zalévat, aby sklidili alespoň něco z toho, co zasázeli. Ale tady nám bez zalévání, bez jakékoli péče vyrostl meloun," řekl o nálezu lesník Daniel Kaczmarek s tím, že nic podobného ještě neviděl.

Existuje několik hypotéz, jak se mohl meloun do lesa dostat - ovoce mohl na místě pojídat houbař či dřevorubec, kteří mohli na místě zanechat pecky, případně mohl semínko přinést pták. Každopádně prý lesníci nemají v úmyslu něco s nezvyklým "lesním plodem" podniknout a nechají jej, aby se přirozeně rozložil. "Kdo ví, možná příští rok tu melounů bude víc," doufá televize TVN 24.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist