https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mezi-vysetrovanymi-v-emisnim-skandalu-audi-je-i-sef-stadler
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mezi vyšetřovanými v emisním skandálu Audi je i šéf Stadler

11.6.2018 00:55 | FRANKFURT NAD MOHANEM (ČTK)
Audi má největší podíl na zisku celé skupiny Volkswagen. Automobilka v listopadu 2015 přiznala, že některé její vozy s naftovým motorem měly nelegální vybavení, které umožňovalo obcházet emisní limity. / Ilustrační foto
Audi má největší podíl na zisku celé skupiny Volkswagen. Automobilka v listopadu 2015 přiznala, že některé její vozy s naftovým motorem měly nelegální vybavení, které umožňovalo obcházet emisní limity. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Německá prokuratura rozšířila počet vyšetřovaných v případu emisního skandálu Audi, která je luxusní divizí automobilové skupiny Volkswagen. Nově je mezi podezřelými z podvodu a falešné reklamy také šéf divize Rupert Stadler. Prokuratura také dnes prohledala byt Stadlera a jednoho ze současných členů představenstva, napsala agentura Reuters.
 

Úřad mnichovského prokurátora uvedl, že v souvislosti se skandálem v Audi nyní vyšetřuje 20 podezřelých. Prokuratura se také snaží zjistit, zda Stadler a další z členů představenstva pomohli vozům vybavených nelegálním softwarem ke vstupu na evropský trh.

Automobilka dodala, že s prokuraturou plně spolupracuje.

Stadler je předsedou představenstva Audi od roku 2007, předtím čtyři roky řídil finance divize. V březnu 20členná dozorčí rada Audi doporučila akcionářům ponechat Stadlera ve funkci, přestože prokurátoři prohledali Audi v souvislosti s vyšetřování, kdo byl zapleten v nezákonném používání softwaru zkreslujícího údaje o emisích u vozů VW, Audi a Porsche. V dubnu byl pak Stadler jmenován také šéfem prodeje celé skupiny Volkswagen.

Audi má největší podíl na zisku celé skupiny Volkswagen. Automobilka v listopadu 2015 přiznala, že některé její vozy s naftovým motorem měly nelegální vybavení, které umožňovalo obcházet emisní limity. Minulý měsíc uvedla, že nesrovnalosti v softwaru objevila u dalších 60.000 vozů, napsala agentura Reuters.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist