https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/motorkari-u-nachoda-poskodili-les-policie-zada-pri-patrani-o-pomoc-verejnost
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Motorkáři u Náchoda poškodili les, policie žádá při pátrání o pomoc veřejnost

6.1.2023 19:16 | NÁCHOD (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Policie pátrá po motorkářích, kteří na silvestra na okraji Náchoda v okolí městské části Bražec poškodili les. Hlídka vyslaná na místo činu na základě přijatého oznámení v sobotu 31. prosince žádného motocyklistu nezastihla, informovala na webu policie. V souvislosti s objasňováním případu policie žádá o pomoc veřejnost, svědci mohou volat na telefonní číslo 974 534 651 nebo na bezplatnou linku 158.
 

"Policisté na místě motocyklisty nenašli, ovšem zůstal po nich poškozený lesní porost. V místě provedli šetření a začali zjišťovat detaily k motorářům, kteří se měli lesem prohánět," uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Vzniklá hmotná škoda podle ní zatím nebyla vyčíslena. "Už teď je ale jasné, že došlo minimálně ke spáchání přestupku proti majetku a přestupku zákona o lesích, který mimo jiné zakazuje vjezd do lesa," uvedla Konečná.

Upozornila, že v podobných případech rozhoduje rychlost nahlášení události. "Včasná informace může napomoci k přistižení přestupců a zároveň pomůže zabránit dalšímu ničení lesa," dodala.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (4)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

os

orb slavík

8.1.2023 12:17
V mém lese se ti syčáci také občas prohánějí, vypadají jako drsnáci, ale když jsem je chytil, tak jsou jako zmoklé slepice. Zbývá po nich akorát smrad
Odpovědět
RP

Radim Polášek

12.1.2023 15:39
Nepomůže nic jiného než je chytit při činu na místě.
Pokud nemají na stroji SPZ nebo je nečitelná, nestačí ani fotky či videa, protože jinak obvykle nejsou poznatelní.
Odpovědět

Viktor Šedivý

13.1.2023 14:29 Reaguje na Radim Polášek
Registrační značka je také málo platná, protože ta vede k provozovateli, nikoli k řidiči.
Odpovědět
ZK

Zan K.

13.1.2023 11:23
Policie? Ta na bejvalou SNB v podobných případech prostě nemá. A mnohdy pro naše zákony ani mít nemůže. Někdo je třeba nafotí a bude stíhanej dřív než vinníci.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist