https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/muz-z-hradecka-byl-obvinen-z-neopravneneho-zasahu-do-pudy-a-poskozeni-prirody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Muž z Hradecka byl obviněn z neoprávněného zásahu do půdy a poškození přírody

18.7.2022 12:05 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Policie obvinila pětatřicetiletého muže z Královéhradecka, který před třemi lety odvezl ze dvou svých a 15 cizích parcel ornici a podorničí, přičemž vytěžením úrodných vrstev půdy těžkými stroji poškodil pozemky v okolí Hradce Králové o výměře kolem 320 arů. Ze zeminy si muž postavil u svého domu val proti hluku projíždějících vlaků, uvedla na webu policejní mluvčí Iva Kormošová. Doplnila, že muž svým neoprávněným zásahem způsobil dvoumilionovou škodu. Za poškození a ohrožení životního prostřední z nedbalosti mu v případě odsouzení hrozí až dva roky do vězení.
 

Mluvčí uvedla, že odstranění následků mužova jednání, konkrétně navezení a rozprostření ornice a rekultivace postižených pozemků podle znaleckého posudku vyjde na více než 2,2 miliony korun. "Z dalšího znaleckého posudku provedeným Výzkumným ústavem meliorací a ochrany půdy vyplynulo, že náprava pozemků bude trvat tři až pět let a že do té doby nebude půda vykazovat optimální půdní vlastnosti a charakteristiky," doplnila mluvčí.

Podle ní obviněný muž s policisty a dalšími subjekty sice spolupracuje a své jednání chce napravit, nicméně odsouzen může být.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jakub Graňák

Jakub Graňák

18.7.2022 19:26
Synek zjevně vychovaný dle hesla: co je tvoje, to je moje a co je moje po tom ti je h..no
Odpovědět

Jaroslav Řezáč

19.7.2022 06:28 Reaguje na Jakub Graňák
Přiznejme si, že neustálým betonováním dalších dálnia železnic, kam se člověk podívá se stát lépe ke krajině nechová a kde se to zastaví ? Až budeme mít republiku obkrouženou betonem? Stát se domnívá, že má právo ničit krajinu, když má přeci společensky důležité poslání dálnici do každé “ díry” ale ve skutečnosti se ke krajině, který je jedno, kdo ji zníči a v jakem jméně se chovají jako bandité
Odpovědět

Jaroslav Řezáč

19.7.2022 06:20
Měli by přičíst náklady na sanaci a ušlý zisk z poničených polí
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist