https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-oleje-ze-smazeni-vanocnich-kapru-budou-v-opave-popelnice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na oleje ze smažení vánočních kaprů budou v Opavě popelnice

20.12.2019 00:17 | OPAVA (ČTK)
Opavská radnice nechá rozmístit v ulicích speciální popelnice s oranžovým víkem pro odložení použitého potravinářského oleje, který domácnosti vytvářejí smažením či fritováním. / Ilustrační foto
Opavská radnice nechá rozmístit v ulicích speciální popelnice s oranžovým víkem pro odložení použitého potravinářského oleje, který domácnosti vytvářejí smažením či fritováním. / Ilustrační foto
Opavská radnice nechá rozmístit v ulicích speciální popelnice s oranžovým víkem pro odložení použitého potravinářského oleje, který domácnosti vytvářejí smažením či fritováním. Na 35 místech se objeví během vánočních svátků. Lidé do takových popelnic budou moci dát olej vzniklý při smažení vánočních kaprů. Včera to řekla mluvčí města Lada Dobrovolná. Obyvatelé města mají olej sbírat do plastových lahví, ty pak mohou do popelnice uzavřené vyhodit.
 

Dosud lidé mohli zdarma olej nosit do areálu sběrného dvora. "Nově bude ve slezské metropoli a jejích městských částech rozmístěno 35 popelnic, do kterých mohou lidé tento odpad vyhazovat," uvedla mluvčí. Lokality podle ní korespondují s místy, kde jsou i jiné kontejnery na tříděný odpad.

"Mám radost, že se nám tyto popelnice podařilo pro občany města pořídit. Věřím, že tímto krokem podpoříme jejich třídění a ekologické myšlení," uvedl náměstek pro životní prostředí Michal Jedlička (KDU-ČSL). Separace jedlých olejů a tuků bude mít pozitivní dopad na stav kanalizace ve městě, kterou právě tuky často ucpávají.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist