https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-sri-lance-zranil-splaseny-slon-18-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Srí Lance zranil splašený slon 18 lidí Video

15.9.2019 00:50 (ČTK)
Nejméně 18 lidí zranil minulý víkend slon, který se splašil při buddhistickém procesí na Srí Lance. / Ilustrační foto
Nejméně 18 lidí zranil minulý víkend slon, který se splašil při buddhistickém procesí na Srí Lance. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | reglohsg / Pixabay
Nejméně 18 lidí zranil minulý víkend slon, který se splašil při buddhistickém procesí na Srí Lance. Informovala o tom tento týden agentura AP.
 

Neštěstí se odehrálo minulou sobotu večer během průvodu na předměstí srílanské metropole Kolomba. Na videozáběrech, které odvysílala srílanská televize, je vidět, jak se jeden ze slonů nečekaně rozběhne vpřed a diváci kolem zděšeně prchají. Někteří z nich se přitom vřítí do cesty slonovi kráčejícímu v čele procesí, jenž se rovněž splaší, shodí ze zad svého jezdce a začne porážet okolo stojící lidi.

Srílanské zdravotnické úřady v pondělí oznámily, že po incidentu muselo být ošetřeno 18 zraněných, z nichž 16 již bylo z nemocnic propuštěno.

Na Srí Lance je jakákoli náboženská slavnost bez účasti bohatě nazdobených slonů skoro nepředstavitelná. Sloni na nich například nosí schránky s předměty kultu, jako je slavný Buddhův zub, uchovávaný ve městě Kandy.

Slony symbolizující prosperitu chovají v zajetí jak buddhistické kláštery, tak i bohaté rodiny, které je pak o buddhistických svátcích posílají na slavnostní průvody.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist