https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-vystave-jsou-k-videni-zivi-dravci-i-nejnovejsi-lovecke-zbrane
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na výstavě jsou k vidění živí dravci i nejnovější lovecké zbraně

24.5.2018 00:18 | LYSÁ N.L. (ČTK)
Na výstavišti v Lysé nad Labem na Nymbursku se koná od 23.5. - 27.5.2018 již 23. ročník mezinárodní výstavy (na obrázku) myslivosti, rybářství, včelařství a pobytu v přírodě. Výstava na výstavišti v Lysé nad Labem potrvá do neděle 27. května. Každý den je otevřeno od 9:00 do 17:00, vstupné činí 120 korun, důchodci, studenti a děti zaplatí 80 korun.
Na výstavišti v Lysé nad Labem na Nymbursku se koná od 23.5. - 27.5.2018 již 23. ročník mezinárodní výstavy (na obrázku) myslivosti, rybářství, včelařství a pobytu v přírodě. Výstava na výstavišti v Lysé nad Labem potrvá do neděle 27. května. Každý den je otevřeno od 9:00 do 17:00, vstupné činí 120 korun, důchodci, studenti a děti zaplatí 80 korun.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Natura Viva
Za zvuku mysliveckých fanfár začal včera na výstavišti v Lysé nad Labem na Nymbursku 23. ročník mezinárodní výstavy myslivosti, rybářství, včelařství a pobytu v přírodě. Účastní se jí několik stovek vystavovatelů ze sedmi především evropských zemí, řekl včera ředitel Výstaviště Lysá nad Labem Ondřej Matouš.
 

Většina vystavujících nabízí své produkty nebo služby. Milovníci přírody a honů si zde vyberou vybavení, které sahá od oblečení až po zbraně. "Největším lákadlem je asi ucelená expozice raritních trofejí, která je ze Slovenska a z České republiky," řekl Matouš. Zakoupit si lidé mohou také lovecké nože, náboje či upomínkové předměty s motivy zvířat. Ve venkovních prostorech jsou vystavena elektrická vozítka, která slouží k převozu lidí a nákladu v terénu.

Na výstavě je k vidění také řada zařízení využívajících moderní technologie, v halách tak lidé naleznou třeba stánky, které se specializují na přístroje s nočním viděním. Jsou tu také nejnovější modely dalekohledů nebo hledí.

"Přišel jsem, protože mě baví rybaření, hodně se to tu zaměřuje ale na myslivce a zvířata, ale i tak se mi tu líbí. Pořídil jsem si i nějaké oblečení, které u vody také použiji, jsou tady totiž někde dobré veletržní slevy," řekl jeden z návštěvníků, který do Lysé přijel až z Hradce Králové. Velmi ho zaujalo vystoupení sokolníků. "Nevím, jak to s těmi ptáky dělají, já bych se bál je tady jen tak pustit, bál bych se, že se mi už nevrátí," dodal.

V programu výstavy jsou také besedy a přednášky. Mluvit se bude například o zbraňové legislativě a evropské směrnici o zbraních nebo o nepůvodních druzích zvěře. Vedle sokolníků, kteří se s dravci předvedli v hale už včera dopoledne, na návštěvníky čekají také například ukázky vábení zvěře. V rámci veletrhu se uskuteční soutěž Mladý trubač, která je pod záštitou Lesů ČR, včelařský den nebo den dětí, lesnických škol a vzdělávání.

"Je to jedna z nejvýznamnějších akcí, co do počtu vystavovatelů je to ta největší, v počtu návštěvníků se už blíží k hranici maxima, tedy asi 35.000 návštěvníků," řekl Matouš. Ve srovnání s loňským rokem očekává výstaviště ještě nárůst počtu návštěvníků. "Investovali jsme více prostředků do reklamy, takže očekáváme více hlavně hobby nadšenců," dodal Matouš.

Výstava na výstavišti v Lysé nad Labem potrvá do neděle 27. května. Každý den je otevřeno od 9:00 do 17:00, vstupné činí 120 korun, důchodci, studenti a děti zaplatí 80 korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist