https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nemecke-mesto-herne-patra-po-uprchle-jedovate-kobre
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Německé město Herne pátrá po uprchlé jedovaté kobře

26.8.2019 00:20 (ČTK)
V západoněmeckém městě Herne je na útěku jedovatá kobra. / Ilustrační foto
V západoněmeckém městě Herne je na útěku jedovatá kobra. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | Peka / Pixabay
V západoněmeckém městě Herne je na útěku jedovatá kobra. Evakuovány byly čtyři domy v ulici, kde byl had chován, a další mají nechat zavřené dveře a okna.
 

"Je stále na útěku," řekl dnes ráno podle agentury DPA mluvčí policie. Kobra byla naposledy spatřena v neděli ráno na chodbě domu, v němž jsou chováni hadi. Z domu se pravděpodobně odplazila na svobodu.

Úřady posypaly podlahu domu moukou v naději, že had po sobě zanechá stopy. Rovněž nastražily lepivou pásku, která má plaza případně zastavit. "Dosud nevíme, kam se odplazila," připustil dnes policejní mluvčí.

Policie preventivně evakuovala čtyři domy a obyvatele v dosahu 500 metrů nabádá ke zvláštní ostražitosti. Doporučila jim, aby nechávali zavřené dveře a okna. Třicítka evakuovaných obyvatel našla útočiště u přátel a příbuzných i v nouzovém ubytování, které jim poskytlo město.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist