https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/neznamym-tabornikum-hrozi-pokuta-za-rozdelani-ohne-v-chko-brdy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Neznámým táborníkům hrozí pokuta za rozdělání ohně v CHKO Brdy

27.9.2019 00:25 | PŘÍBRAM (ČTK)
Hasiči minulou sobotu vyjížděli k požáru u Pilského rybníka v Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Brdy. Někdo tam zanechal ohniště, z nějž se plameny rozšířily do okolí. / Ilustrační foto
Hasiči minulou sobotu vyjížděli k požáru u Pilského rybníka v Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Brdy. Někdo tam zanechal ohniště, z nějž se plameny rozšířily do okolí. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Archiv PČR
Hasiči minulou sobotu vyjížděli k požáru u Pilského rybníka v Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Brdy. Někdo tam zanechal ohniště, z nějž se plameny rozšířily do okolí. Rozdělávání ohňů je přitom v CHKO zakázáno, táborníkům hrozí v případě vypátrání pokuta až 15.000 korun, informovala v pondělí mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.
 

Na nedohašené ohniště poblíž hráze Pilského rybníka upozornila policisty turistka. "Kdosi si zde vytvořil pomocí kamenů ohniště o průměru jednoho metru a zřejmě si při odchodu myslel, jak oheň důkladně uhasil. Ten se však rozšířil hrabankou mimo kamennou ohradu a jen díky všímavosti turistky nedošlo k požáru lesa," uvedla Schindlová. Oheň uhasili hasiči a okolí ještě preventivně polili vodou.

Policisté našli o dva metry dál ještě další ohniště, které nebylo ani ohraničené. Navíc na stromě nechali táborníci viset plastový sáček naplněný plechovkami od piva.

Někdejší vojenský újezd se přeměnil v CHKO počátkem roku 2016. Příbramští policisté kvůli tomu přibrali nové lidi a dostali speciální techniku na dohlížení na pořádek v CHKO - terénní vozidla, čtyřkolky a drony.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist